citate Carlos Castaneda

Cele mai cunoscute 10 citate ale lui Carlos Castaneda


Gânditorul, scriitorul și etnograful Carlos Cesar Salvador Aranya Castaneda a dedicat o serie de cărți șamanismului și a prezentat o perspectivă neobișnuită pentru omul occidental.

Pentru unii, el a devenit o revelație, pentru alții, o poartă către o lume nouă, citind cu interes o nouă viziune a lumii din jurul lor.

Castaneda însăși a folosit termenul “magie” pentru această abordare, totuși, potrivit lui, acest concept nu exprimă pe deplin esența doctrinei, bazată pe tradițiile anticilor.

Iată care sunt cele 10 citate ale lui Carlos Castaneda!

1.Fiecare om merge în felul lui, dar multe drumuri nu duc nicăieri. Deci, întregul punct al drumului. Dacă te simți nefericit pe drumul tău, poți oricând să îl părăsești, indiferent cât de mult ai mers.

2. Singurul consilier, cu adevărat înțelept, pe care îl avem este moartea. De fiecare dată când ești într-un impas și nu știi cum să mergi mai departe, moartea îți poate spune că mai ai de parcurs drum lung și îți va replica: “Dar nu te-am atins încă!”

3. Este inutil să-ți petreci întreaga viață pe o singură cale, mai ales dacă nu are nicio inimă alături.

4. Nu explica prea mult, în spatele fiecărei explicații stă ascunsă o scuză.

5. Pentru a profita din plin de viață, o persoană trebuie să se poată schimba. Din păcate, oamenii se schimbă cu greu, iar schimbările par a fi foarte încete, cea mai dificilă decizie este aceea de a hotărî să te schimbi.

6. Nu mă înfuri pe nimeni. Nici un om nu poate face nimic care merită reacția mea. Oamenii se supără atunci când ceilalți simt că acțiunile lor sunt importante. Nu am simțit așa ceva de multă vreme.

Citește și cele 10 INSULTE ALE LUI SHAKESPEARE, PE CARE SĂ LE FOLOSEȘTI ÎN LOCUL ÎNJURĂTURILOR MODERNE.

7. Oamenii, de regulă, nu-și dau seama că în orice moment pot să piardă ceva din viața lor. Oricând. Instantaneu.

8. Trebuie să vă amintiți întotdeauna că drumul este exact așa. Dacă simțiți că nu ar fi trebuit să-l urmați, atunci nu trebuie să rămâneți pe el, în niciun caz.

9. Nu trebuie să confunzi singurătatea și însingurarea. Însingurarea, pentru mine, este un concept psihologic, spiritual, singurătatea este fizică.

10. Îmi place că trăiesc un vis. Acționează cu îndrăzneală și nu căuta scuze.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns