Cele mai radioactive locuri din lume

Cele mai radioactive locuri din lume!


În secolul vitezei în care trăim, a devenit tot mai greu să găsești un loc curat, neafectat de prezența și activitatea oamenilor. Cât de contaminat este mediul înconjurător? Într-atât de mult, încât, spun specialiștii, există anumite zone în lume, care ar fi indicat să fie evitate. Iată care sunt cele mai radioactive locuri de pe pământ.

În zona râului Karaciai este cel mai ridicat grad de radioactivitate

Specialiștii estimează că în zona râului Karaciai, considerat a avea cel mai înalt grad de radioactivitate de pe întreaga planetă au fost afectate peste 400.000 de persoane.

Acest lucru se datorează marii explozii care a avut loc la stația nucleară din nord-estul Rusiei în anul 1957, moment în care nu mai puțin de 100 de tone de materiale radioactive au fost aruncate în aer și astfel a fost contaminată o zonă foarte mare. La fel de periculoasă este și zona Tomsk din Siberia, unde se află recipienți cu deșeuri în stare lichidă, în jur de 124 de substanțe solide, dizolvate sau în suspensie, care pot curge în orice moment, creând un adevărat dezastru.

Oamenii de știință susțin că un al loc poluat din lume este complexul Hanford din SUA, locul unde a fost construită bomba atomică care a fost lansată în anul 1945 la Nagasaki. În acest moment, aici se găsesc în jur de 200 de rezervoare cu milioane de litri de deșeuri toxice, adică 60% din deșeurile radioactive ale SUA.

Chiar dacă specialiștii Americii spun că nu există nici un pericol pentru omenirea, totuși, oricând aceste substanțe ar putea ajunge în râul Columbia, ceea ce ar însemna că în nord-estul Statelor Unite s-ar putea produce o adevărată catastrofă.

Felicia Iederă


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *