Tu ești dușmanul tău

Cine crezi că poate fi cel mai mare dușman la tău…


Viața nu este ușoară deloc, iar grijile și problemele diferă de la un caz la altul, însă pentru toate omul găsește un răspunzător, iar acela nu este niciodată el însuși.

Niciodată nu suntem noi de vină. Dacă o ducem rău financiar, dăm vina pe stat, dacă nu suntem fericiți, partenerul este de vină, stresul vine de la locul de muncă și tot așa.

Te regăsești?

când vezi că altul a reușit și tu nu spui așa: „păi a furat toată viața lui, cum să nu aibă bani sau ar rude bogate, eu nu…”

Gata cu aruncatul vinei pe ceilalți!

Lucrurile sunt foarte simple, dacă le vezi așa!

Învăț, muncesc, sunt silitor, sunt serios și nu visez la cai verzi pe pereți, iar într-o zi voi reuși cu siguranță. Ți-ai spus vreodată aceste lucruri?

Copilului tău i le-ai spus? Sau întrebi mereu ce face colegul de bancă la școală, ce note a mai luat și așa mai departe. După care apare invidia, cum poate „ăla” să învețe și tu nu?

La fel procedezi și în cazul tău, te raportezi la alții și ei sunt de vină pentru că nu reușești tu. Ia mai privește o dată situația, ai oare dreptate?

Sfat!

Ascultă mai mult și vorbește mai puțin, căci “căruța goală face multă gălăgie”.

Nu e prea târziu niciodată!

Poți începe mereu de la zero, trebuie doar să vrei și să fii sincer cu tine, în fața celorlalți poți părea oricine, însă cine ești tu cu adevărat?

Să luăm cazurile separate!

Nu am bani, din cauza guvernului!

Bun, să presupunem că aceasta este ideea ta și o susții cu vehemență, te va ajuta cu ceva? Vei avea mai mulți bani în portofel? De unde? Te vei încărca cu nervi, stres și te vei îmbolnăvi. Ei, de unde bani de tratament acum?

Mai bine gândește-te la o soluție pentru a-ți îmbunătăți situația. Dacă mi-aș transforma hobby-ul în ceva productiv? Ce îți place să faci? Coși goblen, bun… fă asta, apoi vinde-l, îți va aduce un bănuț în plus. Îți placer să desenezi, ia vezi cum poți transforma asta în bani și lista poate continua. Nu mai da vina mereu pe stat!

Cazul 2, „ăla are, eu nu!”

Să presupunem că a furat sau poate are bani de la cine știe ce rudă, ce îți pasă ție de câți bani are vecinul? Tu te raportezi la situația ta, la destinul tău, asta ar trebui să conteze. Și ce dacă ai mai puțini bani decât el, îți spun sigur că dormi mai liniștit. Îți spun sigur că ai o viață mai fericită, dar tu nu te bucuri de ea, pentru că îți pasă ce face vecinul…

Vezi câte pierzi?

Cazul 3 „sunt stresat de la serviciu”

Și ce vină au cei de acasă? Crezi că vă va fi bine dacă vii acasă și țipi pe toți? Dacă nu te regăsești la serviciu și îți provoacă stres, caută alt job, caută un alt colectiv, schimbă ceva! Nu este de ajuns să te plângi, nu vei schimba nimic astfel, crede-mă!

Ești propriul tău dușman

Sănătatea este tot ceea ce avem mai bun, dar dacă îți trăiești viața ca în situația descrisă mai jos, nu o vei mai avea nici pe ea!

Dimineața te trezești pe ultima sută de metri, înjurând guvernul, partenerul, șeful, soarta pentru starea ta. Nu mănânci, pentru că nu ai timp, erai ocupat să înjuri…  mai bine îți aprinzi o țigară, bei o cafea și răsfoiești Facebookul, iar mori de ciudă pentru că vecinul tocmai a pus o poză cu noua sa mașină.

Pleci în fugă, mort de oboseală, fără niciun chef. La muncă, zbieri la toată lumea. Fumezi un pachet de țigări și mai bei 3 cafele. Mănânci un hamburger, pe la 16 și te înecu înjurându-ți șeful că din cauza lui nu ai tu timp… așa că nu mai mănânci nici hamburgerul, mai aprinzi o țigară… Să facem un calcul: hamburgerul, cafeaua și țigările costă 50 de lei pe zi, înmulțește cu 30 de zile, cât are în medie fiecare lună. Hopaaa, cam mult, plus sănătatea pierdută…așa-i?

Vezi tu, suntem proprii noștri dușmani și, dacă nu vom învăța să luptăm cu toate aceste răutăți pe care ni le provocăm singuri, nici că vom avea o viață fericită!

Tu ce ai făcut pentru tine azi?


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns