Sculptorul Capului lui Decebal

Cine este sculptorul „Capului lui Decebal”?


Haideți să cunoaștem oamenii valoroși ai țării noastre și să îi aplaudăm pentru meritele lor!

Astăzi vorbim despre Florin Cotarcea, pentru mulți un necunoscut, care ar putea trece nesesizat pe stradă, pe lângă noi.

Dacă ați vizitat Cazanele Dunării, este aproape imposibil să nu fi observat Capul lui Decebal, acea sculptură impresionantă, lângă care cu toții vă faceși selfie-uri…

Așa, bun până aici, cunoaștem opera de artă, dar cum rămâne cu întemeietorul ei?

Ziarele scriu despre finanțatorul sculpturii imense, dar nu și despre artistul care a dus la ridicarea ei! Despre cel care a făcut prima schiță pe foaie și apoi a muncit 10 ani la această statuie.

Florin Cotarcea este contemporan cu noi, a vândut machete în miniatură cu vestita statuie , dar sutele de turisști care au cumpărat aceste machete , habar nu au că in spatele lor se află cel care a gândit și construit gigantica statuie.

Acum, Florin lucrează în Germania ca montator schele metalice.

Iată care sunt cei 10 alpiniști magnifici, care au lucrat la întemeierea acestei statui: Gheorghe Predoni, Ion Predoni, Robert Torok, Petre Negoitescu, Mircea Furlan, Marian Bebe Pastiu, Pavel Boroanca, Dorin Baleanu, Petre Nitu si Ion Cristinel Kiss, alaturi de “tatal” lor, sculptorul Florin Cotarcea, de mecanicul Rudolf Cocic, “bunicul” și de paznicul Petre Roșu.


Loading...

About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts