Citate de Jayne Seymour Fonda


Când nu-ţi mai aminteşti de ce eşti rănit, atunci eşti vindecat.

Un bărbat se poate bucura de toate anotimpurile vieţii, dar o femeie nu are dreptul decât la primăvară.

Dacă o carieră pe care ţi-ai ales-o are nişte inconveniente neaşteptate, consolează-te cu ideea că nicio carieră nu este lipsită de ele.

Atâta vreme cât aveţi o locuinţă şi suficienţi bani pentru hrană, îmbrăcăminte şi utilităţi, staţi foarte bine. Ar trebui să fiţi fericiţi.

Sunt capabilă să apreciez frumuseţea în orice lucru mărunt mai mult decât atunci când eram tânără, poate pentru că acum sunt mai atentă la aşa ceva. Simt că fac parte din orice.

Sunt supersensibilă la bucuria şi la durerea oamenilor. Sufăr pentru copiii nedoriţi din toată lumea, pentru urşii polari şi elefanţi, pentru fluturii monarh, delfini, gorile şi cimpanzei.

Faceţi-vă prieteni trainici, respectând câteva reguli simple: Ascultaţi-i fără să-i întrerupeţi; vorbiţi-le fără să le reproşaţi ceva; faceţi-le daruri fără să le pretindeţi ceva în schimb; răspundeţi-le fără să-i contraziceţi; iertaţi-i fără să-i pedepsiţi; promiteţi-le fără să uitaţi. Aşa, nu veţi fi niciodată singuri.

Nu vă frământaţi în legătură cu lucrurile pe care nu le puteţi schimba. Nu ajută la nimic, iar o stare psihică proastă vă poate îmbolnăvi. Creaţi-vă o stare permanentă de bine şi identificaţi ce vă face fericiţi. Atâta timp cât sunteţi sănătoşi şi bine dispuşi, vă veţi face planuri şi veţi aştepta cu nerăbdare ziua următoare.

Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social. Nu vă mai comparaţi cu alţii în ceea ce priveşte potenţa financiară. Renunţaţi la competiţia cine are mai multe posesiuni sau ai cui copii sunt mai dotaţi… material şi se plimbă mai mult prin baruri sau prin străinătate. Mai degrabă puneţi în balanţă cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos şi mai longeviv.

Nu vă frămâtaţi prea mult în legătură cu copiii, pentru că şi ei au destinul lor şi or să-şi găsească, cu siguranţa, drumul în viaţă. Nu fiţi sclavul copiilor voştri! Ţineţi legătura cu ei, iubiţi-i, ajutaţi-i când au nevoie, dar în acelaşi timp, bucuraţi-vă cât mai puteţi de banii pe care i-aţi strâns. Viaţa înseamnă mai mult decît muncă. Pensionaţi-vă cât de devreme puteţi şi bucuraţi-vă de viaţă.

După ce aţi trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveţi foarte mulţi ani în faţă şi pentru că nu puteţi lua cu voi nimic atunci când vă duceţi, n-are rost să mai fiţi preocupaţi să economisiţi. Aşadar, cheltuiţi banii pe care i-aţi pus deoparte, faceţi excursii, cumpăraţi ce vă face plăcere şi dăruiţi ce vă puteţi permite. Nu vă gândiţi să lăsaţi chiar tot ce-aţi agonisit copiilor şi nepoţilor, pentru că, nu-i aşa? nu vreţi să-i transformaţi în nişte paraziţi care aşteaptă cu nerăbdare ziua în care veţi muri.

O zi din viaţă fără un moment de bucurie este o zi pierdută. O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câştigată. Un suflet optimist vindecă boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaşte boala… Păstraţi-vă o stare de spirit pozitivă, faceţi mişcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mâncaţi multe alimente care conţin vitamine şi minerale, şi veţi avea toate şansele să mai trăiţi 30-40 de ani în deplină sănătate şi vigoare. Bucuraţi-vă de ceea ce aveţi şi de tot ce vă înconjoară. Şi nu uitaţi de prieteni. Ei sunt una din bogăţiile vieţii.

Niciodată nu e prea târziu, prea târziu să începi din nou, prea târziu să fii fericit.

Citate de Jayne Seymour Fonda


About the author

Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns