citate despre viata ale lui Buddha

Citate despre viață, de la Buddha, care îți vor ușura sufletul


Citate despre viață ale lui Buddha – Este important să înțelegi adevăratul sens al cuvintelor, împărtășite în mod obișnuit ca citate de viață. Numai atunci poți folosi acea înțelepciune pentru a construi o relație între spiritualitate și lume.

Următoarele citate despre viață, venite de la Buddha, pot fi considerate a fi lecții importante pentru viața fiecăruia dintre noi. Ele îți vor ușura sufletul atunci când vei pune în practică adevăratul lor înțeles.

Nu trăi în trecut. Nu visa la viitor. Concentrează-ți mintea asupra prezentului. “

Una dintre marile lecții despre viață este să înțelegi că mulți dintre noi petrecem prea mult timp gândindu-ne la ceea ce s-a întâmplat în trecut și ne îngrijorăm prea mult despre ceea ce urmează. Asta înseamnă că ne putem lipsi de ceea ce se întâmplă în prezent. Mintea ar trebui să fie mai concentrată pe prezent, astfel încât să beneficiem mai mult de ceea ce vedem, simțim și trăim acum.

“Fiecare ființă umană este autorul propriei sănătăți sau boli”.

Cercetările medicale moderne demonstrează că există cu adevărat un mare adevăr în toate acele citate de viață despre consecințele gândurilor și acțiunilor noastre, pe termen lung. Multe boli sunt legate direct de stresul gândurilor negative și de modul în care oamenii își distrug organismul atunci când nu cunosc consecințele sau ignoră pur și simplu pericolele.

“Sănătatea este cel mai mare dar, mulțumirea cea mai mare bogăție, credința cea mai bună relație”.

Cu toții ar trebui să apreciem capacitatea noastră de a experimenta viața la maxim și să facem ceea ce depinde de noi pentru îngrijirea sănătății fizice.

Bogăția nu se referă doar la cât de mult are o persoană în ceea ce privește banii și posesiunile materiale. Cea mai mare bogăție vine prin spiritualitate și ceea ce se poate obține prin pacea minții.

“În cer, nu există nicio distincție între est și vest, oamenii inventează diferențele în propria lor minte și apoi cred că sunt adevărate “.

Permite-ți să ai o minte deschisă. Nu există o percepție universală care să se aplice tuturor. Oamenii, din diferite părți ale lumii, au opinii diferite despre ceea ce este adevărat sau nu.

Nu contează ce cred alți oameni pentru că este doar percepția lor și nu adevărul final.

“Este ușor să vezi defectele altora, dar este greu să îți vezi propriile greșeli.”

Nu este prea ușor să îți accepți propriile greșeli, dar este mai bine decât să încerci să îți ascunzi defectele, dând vina pe altcineva că a greșit.

Aceasta este una dintre lecțiile despre viață ale lui Buddha, care ne învață despre nevoia de a fi umili. Abia apoi, vom fi mai deschiși să ne recunoaștem propriile greșeli, pentru a le face față și pentru a le depăși.

“Nimeni nu ne salvează decât noi înșine. Nimeni nu poate și nimeni nu o va face, trebuie să mergem singuri pe drumul ales.”

Trebuie să ai dorința de a te schimba înainte de a te elibera de un element neplăcut din viață. Ar fi greșit să aștepți ajutorul unei alte persoane, pentru a ajunge acolo unde vrei să fii.

Acesta este unul dintre acele citate de viață despre nevoia de a “merge pentru tine”, pentru că numai tu poți să faci pașii necesari direcționându-te spre înainte.

“Trei lucruri nu pot fi ascunse: soarele, luna și adevărul”.

Adevărul se va revela în cele din urmă. Trebuie să iasă și să fie arătată lumii.

“Este datoria ta să îți menți sănătatea, altfel nu vei putea avea o minte puternică și clară”.

Există o legătură strânsă între spiritualitate și sănătate fizică. Trebuie să menținem un echilibru între sănătate și claritatea minții.

“Suntem modelați de gândurile noastre; devenim ceea ce credem noi. Când mintea este curată, bucuria urmează ca o umbră care nu se dezice niciodată “.

Una dintre cele mai mari lecții pentru viața ta este înțelegerea importanței a ceea ce gândim și a modului în care gândurile noastre sunt ceea ce devenim. Citatele de viață de la Buddha pot avea un impact mare în schimbarea unei stări sufletești, atunci când ne schimbăm modul în care gândim.

Citește și: CONFORM LUI BUDDHA, ACESTEA SUNT CELE 4 TIPURI DE PRIETENI…

“Să te salvezi singur, nu depinde de alții! “

Buddha ne amintește că trebuie să preluăm controlul propriei noastre dezvoltări spirituale. Destinul personal este în mâinile fiecăruia dintre noi. Nimeni altcineva nu poate trăi destinul în locul nostru.

Buddha a mai spus: “Calea ta nu este pe cer. Calea ta este în inima ta “, ceea ce înseamnă că lecțiile despre viață nu vor fi învățate doar prin citirea acestor citate de viață. Trebuie să le aducem în inimile noastre și să acționăm în conformitate cu ceea ce înțelegem a fi mesajul din cuvintele sale.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns