citate Eleanor Roosevelt

Citatele Annei Eleanor Roosevelt, una dintre femeile cele mai influente ale secolului XX


Anna Eleanor Roosevelt a fost Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, soția Președintelui Statelor Unite ale Americii, Franklin Delano Roosevelt, diplomată și activistă pentru drepturile omului și una dintre femeile cele mai influente ale secolului al XX-lea.

O militantă de prim calibru pentru drepturile femeii şi ale tinerilor săraci, Eleanor Roosevelt rămâne Prima Doamnă a Americii care a deţinut cel mai mult timp această poziţie.

Nu este de mirare faptul că sfaturile sale au o încărcătură empatică debordantă, așa că, pentru voi toți, am cules cele mai importante 10 citate ale sale.

„Este uşor să aluneci în postura de a fi absorbit de propria-ţi persoană. E la fel de fatal pe cât este de uşor. Când devii absorbit de tine însuţi, de sănătatea ta, de problemele tale personale, sau de orice detaliu din viaţa ta de zi cu zi, îţi pierzi, în acelaşi timp, interesul pentru ceilalţi oameni, sau chiar mai rău, îţi pierzi legăturile cu viaţa. De aici e doar un pas până la a-ţi pierde interesul pentru lume şi pentru viaţă în sine. Acesta este începutul morţii.”

1. „E viaţa ta, dar doar dacă tu o faci să fie. Standardele după care trăieşti trebuie să fie standardele tale, valorile tale, convingerile tale privind ce e rău şi ce e bine, ce e minciună şi ce e adevăr, ce e trivial şi ce e important. Când adopţi standardele şi valorile altcuiva sau ale unei comunităţi sau ale unui grup de presiune, renunţi la integritatea ta. Devii, în măsura renunţării tale, o fiinţă umană mai puţin completă.”

2. „Mințile luminate discută idei, mințile mediocre discută evenimente, iar mințile mici discută oamenii.”

3. „Învață din greșelile altora. Nu vei trăi atât de mult încât să le faci tu pe toate.”

4. „Fă ceea ce simți că e bine pentru că oricum vei fi criticat.”

5. „Fericirea nu este un obiectiv… ci este produsul secundar al unei vieţi bine trăite.”

6. „Viitorul le aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor.”

7. „Acela care pierde bani, pierde destul de mult. Acela care pierde un prieten, pierde mult mai mult. Acela care îşi pierde credinţa, pierde tot.”

8. „La urma urmei, de unde încep drepturile universale ale omului? Din locuri mici, atât de apropiate şi de mici încât nu pot fi văzute pe hărţile lumii… În astfel de locuri, fiecare bărbat, femeie şi copil caută justiţie egală, oportunităţi egale, demnitate egală, fără vreo discriminare.”

9. „Trebuie să începi prin a considera posibilul ca probabil. Vei fi surprins: asta te ajută să ai realizări nesperat de mari.”

10. „Cred că, la naşterea unui copil, în cazul în care o mamă ar putea cere unei zâne naşe să-i confere darul cel mai util, acesta ar fi curiozitatea.”


About the author

Maya O.

View all posts

Lasă un răspuns