ciulama de pui

Ciulama de pui cu mămăliguță, bună de-ți lingi degetele! Rețeta!


Vă aduceți aminte de incredibila ciulama de pui cu mămăliguță făcută de bunica? Nu-i așa că ați da orice să mai simțiți odată acel gust inconfundabil al copilăriei? Nu e imposibil dacă veți folosi această rețetă.

Mod de preparare

Pentru a obține ciulamaua de pui cu mămăligă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru ciulama: pieptul unui pui mediu, aproximativ 500 g, 5 linguri cu unt, 5-6 linguri cu făină, 1 morcov mic curăţat, 1 ceapă mică curăţată, ¼ de ţelină sau un păstârnac curăţat, 1 pahar cu lapte gras, 1  linguriţă cu sare, ½ linguriţă cu boabe de piper negru, ¼ de linguriţă cu nucşoară rasă.

Pieptul de pui se fierbe în doi litri de apă, având grijă ca de fiecare dată să luați spuma. Când aceasta veți observa că nu se mai ridică la suprafață, adăugați legumele și lăsați să mai fiarbă încă o jumătate de oră.

Ulterior scoateți atât carnea cât și legumele și strecurați supa. Puneți untul la înmuiat într-o cratiță, folosind doar temperatura joasă și adăugați făină, amestecând până se formează cocoloașe.

Adăugați apoi supa caldă și amestecați până când cocoloașele se sfărâmă. Ușor, ușor, veți vedea cum totul se transformă într-o cremă fină. În acel moment nu trebuie decât să mai adăugați nucșoara și laptele și să lăsați să fiarbă ușor.

Tăiați pieptul în cubulețe și-l adăugați în ciulama, apoi mai lăsați să fiarbă încă cinci minute.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns