Coriandru – beneficii pentru organism. Cum se consumă și cu ce alimente se asociază


Coriandru este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, care crește anual până la 60 cm înălțime pe toată întinderea Europei, Indiei și Africii de Nord. Vezi ce proprietăți și beneficii are coriandru, dar și cu ce alimente se asociază cel mai bine.

Coriandru, Coriandrum sativum în denumirea științifică și Pucioasă, Piper alb sau Buruiană Puturoasă în denumirea populară, este foarte ușor de recunoscut datorită mirosului puternic aromat.

Este o plantă care crește în mănunchiuri umbrelă de flori mici, albe sau roz, iar în luna august acestea se transformă în semințe mici, rotunde și ridate.

Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

Coriandru – compoziție Coriandru este plante medicinală ale cărei fructe și semințe se usucă, se macină și ulterior pulberea obținută se folosește la prepararea de uleiuri esențiale, infuzii sau chiar tincturi pentru a trata diferite afecțiuni, iar frunzele sunt folosite în bucătărie deoarece au proprietăți antiseptice excelente.

Este o plantă care conține ulei volatil reprezentat de linalool, borneol, citronelol, camfor, pinen, carvonă sau terpineol, iar fructele sunt bogate în acizi grași, aminoacizi, acid cafeic, substanțe proteice și clorogenic.

Pulbere

Se pregătește din măcinarea semințelor uscate și depozitate înainte, dar nu mai mult de o săptămână în borcane de sticlă închise ermetic.

Se administrează o linguriță de 3 ori pe zi.

Frunze proaspete

Frunzele proaspete se pot consuma în salate sau alte rețete culinare, deoarece au o acțiune terapeutică și pot fi un adjuvant împotriva alergiilor provocate din diferite cauze.

Beneficii coriandru Reglează tensiunea arterială Consumul de coriandru, potrivit studiilor efectuate, poate reduce în mod pozitiv tensiunea arterială în rândul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Ionii de calciu și colinergic din compoziția sa relaxează tensiunea vaselor de sânge și reduc apariția afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv a afecțiunilor precum infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

Coriandru protejează contra infecției cu Salmonella

Potrivit studiilor, coriandru are un conținut ridicat de dodecenal, un compus natural care este mult mai puternic decât orice antibiotic folosit pentru tratarea infecției cu Salmonella.

Este un aliment care poate proteja corpul de tulburări neplăcute și chiar fatale cauzate de această bacterie mortală. Salmonella este una dintre cele mai periculoase infecții provocate de alimente.

Îmbunătățește digestia

Este un aliment bogat în uleiuri esențiale și, conform studiilor, ajută la secreția corectă a enzimelor și sucurilor digestive din stomac și astfel stimulează digestia și mișcarea peristaltică. Dacă este adăugat în dieta alimentară, planta medicinală are calități stimulatoare și îmbunătățește funcția digestivă.

Sursa: libertatea.ro.


About the author

Maya O.

View all posts