Corina Chiriac era în dizgrația Elenei Ceaușescu, din cauza rochiilor sexy. Artista avea cele mai frumoase picioare din țară!


Corina Chiriac era una dintre cele mai mari artiste din România, și în perioada comunistă, dar și o femeie foarte frumoasă, iar asta nu era pe placul Elenei Ceaușescu. Pentru generațiile de astăzi, poate părea amuzant și de neînțeles, însă rochiile care lăsau să se vadă picioarele erau de netolerat înainte de ’89 și chiar interzise.

În Epoca de Aur, Corina Chiriac era nu doar o cântăreață apreciată, ci și o femeie sexy, care se îmbrăca mult prea provocator pentru gusturile Elenei Ceaușescu, scrie viva.ro.

Corina Chiriac, care pe 26 octombrie a împlinit 71 de ani, interpreta şlagărelor ‘Strada Speranţei!’ şi ‘O clipă de sinceritate’, a fost o femeie adorată, cochetă și elegantă. Făcea furori cu vestimentațiile pe care și le comanda la o croitorească particulară, iar machiajul realizat de make-up artistele de la TVR completa eleganța Corinei. Corina a fost singura interpretă de la noi care a purtat în spectacole rochii mult prea îndrăznețe pentru anii comunismului.

‘Eu am fost prima interpretă care a apărut la o emisiune de seară într-o rochie mai scurtă decât pământul. Era ceea ce se numeşte o rochie midi, până la jumătatea piciorului!’, a mărturisit Corina, într-un interviu pentru Adevărul’.

Corina Chiriac era celebră pentru picioarele ei superbe
În ciuda cenzurii acelor vremuri, Corina Chiriac purta ceea ce îi place, cu orice risc. Nu era privit cu ochi buni să porți rochii cu vedere la picioare, dar artista era o nonconformistă și nu ținea tot timpul cont de reguli.

‘E adevărat, pentru o rochie ca asta trebuie să ai picioare frumoase, pentru că altfel te deformează. Oricum, se considera o enormitate pe vremea aceea. Cum adică? Să se vadă picioarele unei artiste? Oau! Tudor Vornicu avea un stil aparent dur, dar era un fel de Clint Eastwood. Ţinea cu cei săraci şi oropsiţi.

Eu am venit într-o zi la filmare şi am rugat regizorul să meargă şi să-i spună că vreau să apar cu o rochie mai scurtă decât era cutuma. Îi arătasem înainte un catalog cu rochii de cocktail, să vadă că se poate. Am aşteptat înfrigurată o oră până s-a făcut prima repetiţie, să văd dacă am voie să o port. Am primit un răspuns tipic pentru Vornicu: „Bine, îmbrac-o, să vedem!”. A intrat şi apoi am creat un întreg curent. Astăzi lucurile astea pot părea ca de pe altă planetă’, a mai susținut îndrăgita artistă.

Corina Chiriac a fost căsătorită cu Virgil Anastasiu
Relația artistei cu Ovidiu Lipan Țăndărică a fost de notorietate pe vremea lui Ceaușescu. Însă solista s-a iubit și cu un mare artist de talie internațională, Karel Gott, care a murit la 1 octombrie 2019, la vârsta de 80 de ani. A fost la un pas să se mărite cu cehul și totuși nu a făcut-o!

Corina a bifat totuşi un mariaj, cu Virgil Anastasiu, pe care l-a cunoscut peste Ocean. Cei doi au fost căsătoriţi în perioada 1992-1997. Virgil Anastasiu, singurul bărbat care i-a pus verigheta pe deget Corinei Chiriac, a murit pe 22 iulie 2019. Avea 58 de ani, cu 11 mai puțin decât solista care i-a fost soție vreme de câțiva ani.

‘În America am stat câţiva ani, am lucrat ca agent imobiliar, câştigam cât să o duc bine, nu neapărat foarte bine. Acolo m-am şi măritat cu Virgil, care se născuse în Constanţa. Ne-am întors în România când am aflat că părinţii noştri s-au îmbolnăvit’, a declarat solista.


About the author

Maya O.

View all posts