apărut costumul bărbătesc

Cum a apărut costumul bărbătesc!


Primul costum bărbătesc a fost compus dintr-o haină lungă și pantaloni până la genunchi

Orice bărbat care vrea să arate elegant, se îmbracă neapărat într-un costum. Care este însă istoria fascinantă a acestuia, aflați în rândurile de mai jos.

Primul bărbat care a purtat un costum a fost regele Charles al II-lea al Angliei

E lesne de înțeles că primul costum bărbătesc din lume a fost purtat de un nobil, mai precis regele Charles al II-lea al Franței. Este vorba de un costum format dintr-o haină lungă și pantaloni până la genunchi, care spun specialiștii, se accesoriza cu cravată și pălărie.

Cei care au creat acest costum s-au inspirat după hainele pe care le-a purtat un alt personaj celebru, regele Ludovic al XIV-lea. O variantă mult mai simplificată a costumului purtat de regele Charles al II-lea a fost realizat la începutul anilor 1800, haina având o tăietură în față, adică asemănător cu costumele zilele noastre. Cel care l-a creat a fost Beau Brummel, un personaj de la care se îmbrăcau toți mari aristocrați ai vremurilor.

În ceea ce privește modul de a purta costumul, trebuiau respectate niște reguli clare. În perioada anilor 1900, haina lungă peste pantalon se purta până la prânz, una medie până seara. De asemenea, pălăria era obligatorie. La masă, bărbații se îmbrăcau diferit de fiere dată.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns