femeii vultur

Cum își alege vulturoaica tatăl puilor. O lecție pentru toți!


Orice femeie ajunge în momentul în care-și dorește un mariaj perfect, însă de cele mai multe ori visul se năruiește mult prea repede. Învățați lecția femeii vultur și veți vedea, doamnelor, cum viața vi se va schimba.

Cum își alege femeia vultur perechea

Cu totul ieșit din comun este momentul în care femela vultur își alege tatăl puilor. Pentru început, pasărea rupe cu ciocul o crenguță, apoi se ridică la înălțime și planează cu aceasta în cercuri. Ulterior, în jurul ei se adună vulturii, iar în acel moment femela lasă crenguța să cadă. Masculul care va reuși să prindă creanga în cădere și să i-o înapoieze femelei vultur, va fi alesul acesteia.

Cei doi urcă apoi pe o stâncă mare, în vârful căruia își fac cuib, folosind și pene și puf din propria dotare. După ce cuibul este gata, femela depune 1-3 ouă care vor fi clocite de ambii părinți. Când ies din ouă, puișorii sunt acoperiți cu corpul părinților, care le aduc mâncare și apă până ce puiuților le cresc penele și li se întăresc aripile.

Când puii vor crește, masculul va începe să ciocănească în cuib și toate penele ce au ținut căldură puilor, vor cădea. Atunci mama vulture va lua un pește și așezate departe de cuib, va începe să mănânce. Nedumeriți, puii vor aștepta să li se dea și lor, însă acest lucru nu se va întâmpla, așa că, deși sunt la marginea prăpastiei, aceștia vor fi obligați să iasă din cuib și să învețe să zboare.

Sigur că tatăl stă la pândă, în gardă să prindă puiul care ar putea să cadă… Un asemenea tată e potrivit, doamnelor pentru a avea grijă de familia pe care v-o doriți cu atâta ardoare…

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns