Cum îți dai seama că cineva îți vrea răul și îți face farmece


Farmecele şi vrăjile există şi se fac, chiar dacă ştim că nu este tocmai ortodox să credem în farmece, unele persoane recurg la ele ca ultimă metodă pentru a-şi atinge scopul.

Farmecele, care pot face mult rău acelora asupra cărora sunt aruncate, nu se pot face fără o bază materială. O minimă atenţie îi poate împiedica pe cei care vor să facă rău să pună mâna pe acele obiecte, de cele mai multe ori banale pentru omul obişnuit.
Pentru reuşita scopului vrăjitoresc se folosesc diferite obiecte fără de care puterea vrăjii nu poate să exercite vreo influență asupra persoanelor sau obiectelor. La prima vedere, lucrurile par ridicole şi puerile. Pentru cei ce vor să facă rău este un principiu fundamental.

„Și, când duhul necurat a ieșit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă și nu găsește. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieșit; și venind o găsește golită, măturată și împodobită. Atunci se duce și ia cu sine alte șapte duhuri mai rele decât el și, intrând sălășluiesc aici și se faccele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi” (Matei 12, 43-45) […].

Semne că ţi s-au făcut farmece

Persoanele care fac vrăși aruncă în interiorul caselor sau în afara lor, mai ales la intrarea casei, ouă, oase, murdării, ulei de la mort sau zahăr. Un alt rău pe care îl practică cei care fac farmece este acela de a face diverse „cadouri” persoanelor cărora le vor răul. Astfel, dau talismane care conţin vrăji şi le pun în casele oamenilor pe care vor să-i distrugă sau le dau să le poarte. Alţii aruncă diferite prafuri sau lichide vrăjitoreşti în dulciurile sau mâncărurile pe care le va purta persoana căreia vor să le facă rău sau pe care le va purta.

Obiectele cele mai folosite de vrăjitori sunt:

acele de gămălie,
dinţii pieptenului,
săpunul,
cuiele de la sicriu,
ierburile,
părul mortului,
monedele şi potcoavele,
cheile,
cenuşa,
catranul,
coarnele,
limbile de şerpi,
cozile de animale sălbatice,
fructele.

Cum să stai departe de farmece:

Cei care află că au farmece făcute, nu trebuie să ia calea vrăjitorilor sau ghicitorilor, ci trebuie să:

– Se spovedească.
– Să se împărtășească des.
– Să meargă în fiecare duminică la biserică
– Să mănânce dimineața anafură şi să bea agheasmă.
– Să postească miercurile, vinerile şi marile posturi de peste an.
– Să facă sfeștanie la casă.
– Să stropească zilnic cu agheazmă.
– Să facă rugăciuni dimineaţa şi seara.
– Să tămâie în fiecare zi şi să aprindă candela.
– Să citească zilnic un capitol din Noul Testament.


About the author

Maya O.

View all posts