antreneaza-ti creierul

Cum îți poți antrena creierul pentru a aprecia micile bucurii ale vieții


Cum poți antrena creierul – Sună alarma, este momentul să intri din nou în acțiune. Îți parcurgi rutina de dimineață și te grăbești să mergi la muncă. Iei o mușcătură rapidă din pâinea prăjită de pe masă, ajungi la lucru, muncești ca un robot, apoi te întorci acasă și ești epuizat. A doua zi, o iei de la capăt.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că la nivel global, 1 din 13 oameni suferă de anxietate. Deși nu puteți controla ceea ce vă oferă viața în feicare zi, există modalități prin care vă puteți găsi pacea și liniștea interioară.

Mulți experți spun că vă pot ajuta să vă schimbați mentalitatea și să vă faceți viața mai plăcută, antrenându-vă mintea și concentrându-vă asupra lucrurilor pozitive, care se întâmplă mereu în jurul vostru. Observând lucrurile mici, poți reuși să atingi bucuria vieții.

Iată cum să îți antrenezi creierul, pentru a aprecia mai mult viața

ACUM ESTE MOMENTUL

Acum, aruncă o privire în jurul tău. Vezi toate lucrurile mici pentru care trebuie să fii recunoscător. Ia o foaie de hârtie și notează pe ea cât de albastru estec cerul, în ce te-ai îmbrăcat azi, ce ai mâncat, cum te privește animăluțul de companie cu acei ochi mieroși, toate aceste enumerări te vor face să apreciezi mai mult viața.

DECIDE CE ESTE IMPORTANT

Ia din nou o foaie de hârtie, pe care vei scrie numele celor mai importanți oameni și obiectivele vieții tale. Apoi, ia-ți timp pentru a aprecia fiecare mică realizare, răsplătește-te pentru fiecare mică victorie a vieții. Noteaz-o! Lasă-ți inima să aprecieze altfel viața, să fie recunoscătoare pentru fiecare mică binecuvântare.

FII MEREU ÎN MIŞCARE

Este un fapt dovedit că mișcarea fizică poate avea un impact extraordinar atât asupra stării fizice, cât și asupra stării mentale. Doar făcând câteva plimbări de jumătate de oră, pe săptămână, poți vedea diferența. Și când ieși în natură poți lua notițe cu micile bucurii, care îți fac viața mai frumoasă. În curând, vei avea propriul rapel de moralitate. Vezi cât de minunat ești?

ATINGEREA OBIECTIVELOR

Îți dai seama că, prin efectuarea unor acțiuni aleatorii de bunătate, poți să renunți la stereotipurile tale mentale? Dintr-o dată, greutatea lumii devine o comoară și conștientizezi că ești un membru valoros al rasei umane, pe care cel puțin o altă persoană îl cunoaște.

Obiectivul tău este să contribui cel puțin la fericirea unei persoane, în fiecare zi. Uneori este foarte ușor să faci viața mai frumoasă cuiva: apreciind rochia colegei de birou, ridicând o hârtie de pe alee, înapoind banii pe care cineva i-a pierdut pe stradă…

Citește și: ÎNVĂȚAȚI-VĂ CREIERUL SĂ CREADĂ CĂ TOTUL ESTE POSIBIL. 4 SFATURI ESENTIALE CARE TE VOR AJUTA SĂ DESCOPERI TOT CE ESTE MAI BUN IN TINE.

DESFĂȘOARĂ-TE!

Cu toții ar trebui să ne detașăm uneori de responsabilități! Pornește o melodie liniștitoare, deschide o carte bună, oprește telefonul! Doar pentru puțin timp, nu cere nimic, amintește-ți doar de lucrurile pozitive. Chiar și două minute de meditație în liniștite te pot ajuta să treci peste probleme și stres. Câteva minute de recunoștință pot duce la un somn mai bun. O întreagă zi de liniște, dedicată periodic te poate ajuta să îți reinițializezi mintea pentru viitoarele provocări.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns