galuste pufoase

Cum prepari cele mai pufoase găluște. Se topesc în gură…


Abia așteptați să savurați supă de pui cu găluște sau un gulaș ca la mama acasă, dar găluștele se încăpățânează să nu iasă atât de pufoase cum v-ați dori? Iată care este cea mai bună rețetă.

Mod de preparare

Pentru a prepara cele mai gustoase găluște, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă proaspete, 100 g griș, 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, 1 vârf de cuțit de sare, ulei.

Ouăle se bat într-un bol și se adaugă sarea și bicarbonatul de sodiu. Când observați că albușul și gălbenușul sunt complet omogenizate, începeți să turnați grișul, dar în ploaie, amestecând permanent cu furculița.

La final, urmează să adăugați și uleiul, continuând să omogenizați compoziția. Pentru ca găluștele să iasă ca la carte, amestecul trebuie să fie ușor vâscos. Urmează să puneți ușor, ușor, găluștele în supă. La început, trebuie să scadeți intensitatea focului pentru ca supa să fiarbă încet, altfel găluștele se vor sfărâma.

Cu o lingură normală de supă, umezită în prealabil, luați din compoziție și adăugați în supă. Repetați procedura până ce se termină compoziția din bol, având grijă să aveți mereu lingura umezită cu apă. Găluștele se vor lăsa să fiarbă în oala acoperită în jur de zece minute.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns