Aspect plăcut vara

Cum să arăţi impecabil, mai ales în timpul verii, dacă ai un loc de muncă în contact permanent cu clienţii! 


Contactul permanent cu clienții, furnizorii sau alți colaboratori ne obligă, într-o oarecare măsură, să acordăm mai multă atenție felului în care arătăm.

Vara  este cu atât mai dificil să arătăm bine toată ziua.

Transpirația, întinderea machiajului, roșeața pielii, cauzată de arsurile solare, pot fi evitate sau măcar diminuate cu obiceiurile și produsele potrivite.   

Pe lângă regulile elementare de igienă personală, machiaj natural şi parfum discret, iată ce mai avem de făcut pentru a ne păstra aspectul îngrijit la birou pe toată durata unei zile toride de vară:

Regândirea garderobei

Mânecile scurte nu au tocmai cel mai office aspect, dar sunt  companii cu reguli mai puțin rigide în acest sens.

Ţinuta noastră  arată mult mai bine dacă alegem bluze sau cămăși cu mâneca lungă.

În plus, protecția pe care o poate oferi o bluză cu mânecă lungă sau o pereche de pantaloni până la glezne este sporită.

Este bine să alegem țesături naturale, ce lasă pielea să respire sau texturi vaporoase și ușoare, dar nu transparente, dacă vrem să fie potrivite și pentru a fi purtate la birou.

Protejarea ochilor

Razele solare nu sunt nocive doar pentru sănătatea pielii, ci și pentru cea a ochilor.

În plus, lumina foarte puternică ne  suprasolicită vederea și poate fi foarte obositoare.

Este bine să avem la îndemână o pereche de ochelari de soare pe care să îi purtăm ori de câte ori plecăm din casă sau din birou, chiar dacă este vorba doar despre o ieșire scurtă.

Creme și loțiuni ușoare, cu factor de protecție solară

Petele roșii  sau bronzul neuniform au un aspect inestetic, ca să nu mai vorbim despre efectele negative ale expunerii preşungite la soare.

Protecţia este  importantă, cu atât mai mult în această perioadă, când exploziile solare sunt mult mai puternice.

Sunt potrivite cremele de față și loțiunile de corp cu o textură ușoară, cu ingrediente naturale, ce se abosrob rapid în piele și o lasă să respire.

În ceea ce privește factorul de protecție solară, este bine să alegem SPF30, pentru a ne asigura că pielea este protejată eficient.

Aspectul părului

Atât expunerea la soare, cât și transpirația mai abundență din timpul verii, pot duce la deteriorarea și decolorarea părului.

Există produse de îngrijire special concepute pentru sezonul cald, cu ingrediente naturale: șampon, măști hidratante, balsam, fixativ sau spumă, cu factor de protecție solară, dar cea mai bună modalitate de a ne proteja părul este să îl acoperim.

O pălărie purtată pe stradă sau o şapcă purtată în vacanţă,  vor  proteja părul nu doar de razele nocive ale soarelui, ci și de poluare, apărându-l eficient în fața acesteia.

În plus, vom avea şi un aer original cu un astfel de accesoriu.

Un articol de Mihaela Iliescu


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns