pâine coaptă la tuci

Cum să faci pâinică la tuci… Nu vei mai cumpăra pâine după ce o încerci!


Nu-i așa că și acum simțiți mirosul pâinii făcute de bunica? Puteți readuce acel moment în casa dumneavoastră, încercând o rețetă senzațională de pâine coaptă la tuci.

Mod de preparare

Pentru obținerea pâinii în tuci, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină de grâu, 25 g drojdie proaspătă, 3 linguri cu ulei, 1 linguriță cu sare, 1 linguriță cu zahăr, 330 ml apă călduță.

Puneți în mașina de făcut pâine făina, zahărul, drojdia, sarea și uleiul. Frământați și dospitul aluatul, apoi îl scoateți pe o suprafață pudrată cu puțină făină și îi dați o formă rotundă.

Acoperiți aluatul și lăsați-l la cald. Pregătiți cuptorul la temperatura de 220 grade Celsius. Introduceți cratița în care veți pune pâinea, fără nimic în ea și lăsași în cuptor să se încingă bine, în timp ce aluatul dospește pentru a doua oară.

După aproximativ 40 de minute, cratița se va scoate din cuptor. Puneți aluatul în aceasta, folosind, dacă doriți, o hârtie de copt. Acoperiți și introduceți din nou la cuptor.

După 30 de minute descoperiți aluatul și mai lăsați la cuptor încă 20 de minute pentru ca pâinea să capete acea crustă maronie, atât de plăcută.

Ulterior, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de a fi consumată.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns