usturoi murat

Cum să faci usturoi murat după o rețetă tibetană!


Un gust divin și o alegere excelentă, dar mai puțin folosită la noi, este usturoiul murat. Iată mai jos o rețetă tibetană, care îți va stimula simțurile și care îți va revitaliza întregul corp. Dacă mai adăugați și puțină dragoste, totul va ieși senzațional!

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei rețete aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4-5 căpățâni de usturoi, 1-2 ardei iuți, 150 ml oțet, 150 ml vin alb, o linguriță cu sare, 2-3 lingurițe de zahăr și 1-2 cuișoare.

Pentru aromatizat: mentă și piper

Vinul și oțetul se pun la fiert. Se adăugă o linguriță rasă de sare, zahărul și două cuișoare. Când oțetul a dat în clocot, se pune usturoiul curățat și ardeiul întreg și se lasă să mai dea o dată în clocot, apoi se scot și se pun pe o farfurie.

Spălați bine borcanele, apoi sterilizați-le. Așezați întâi decorul, apoi începeți să puneți usturoiul și ardeiul, nu înainte de a le lăsa timp de zece minute să se usuce.

La borcanele cu usturoi în oțet se pun câteva bobițe de piper și menta, apoi se toarnă deasupra oțetul clocotit și se pune imediat capacul.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns