regula de aur

Cum să folosești Legea de Aur în viața socială!


Regula de Aur este aceea de a trata alți oameni, așa cum ți-ai dori tu să fii tratat. Se pare că ar fi o regulă destul de simplă de urmat, vrei să auzi mai multe despre ea?

Predăm Regula de Aur copiilor care tocmai au început școala, așa că ar trebui să fie ușor pentru un adult să o urmeze. Ei bine, se pare că nu, deși este corectă, adulții tind să ignore destul de multe lucruri pe care le-au învățat copii fiind.

De câte ori ați auzit oameni care urlau la angajații unui magazin, doar pentru că nu se mișcă mai repede? De câte ori nu ați auzit înjurături în trafic?

Unii oameni chiar fac un necaz dintr-o tunsoare care nu le-a ieșit cum voiau. Această ipoteză (și orice judecăți ulterioare) vine cu propriile sale probleme, dar acest lucru se datorează faptului că Regula de Aur nu este aplicată bine sau eficient.

Dacă încercați să utilizați Regula de aur în propria viață, veți vedea cel mai probabil o diferență aproape instantanee. Oamenii răspund la bunătate și empatie cu bunătate și empatie…

1. Fii bun cu personalul

Știu că poate fi foarte frustrant atunci când lucrurile merg încet și trebuie să stați la coadă. Tentația de a vă răsfrânge frustrările asupra oamenilor din jur poate fi foarte puternică, dar rezistați! Amintiți-vă de Regula de Aur și amintiți-vă că acești oameni adesea nu dețin mai mult control asupra problemei, decât o faceți voi.

Să presupunem că așteptați trenul, acesta a întârziat și veți întârzia la serviciu. Ce faceți? Țipați pe angajați? Oare veți ajunge mai devreme? Aceasta este o reacție ușor de înțeles, vrem ca lucrurile să se desfășoare la timp, așa că mergem la cei care se află în poziții de autoritate.

Regula de aur îți va spune să respiri și să-ți amintești că oamenii insultați nu te vor duce nicăieri. Personalul, cel mai probabil, face tot ce poate pentru a se asigura că lucrurile se reîntorc la normal. Mai mult decât atât, probabil că nu au absolut nimic de-a face cu întârzierile.

Amintiți-vă de regulile de aur: v-ar plăcea să fiți insultați și înjosiți din cauza unor circumstanțe care nu se află sub controlul vostru? Fii drăguț cu ei, fac tot ce pot.

2. Fii bun cu străinii

Atunci când mergi cu avionul, de exemplu, stai la cozi interminabile, oamenii sunt nervoși și agitați, iar acestea sunt inconveniente ale oricărei călătorii. Atât de mulți oameni par să considere un afront personal faptul că sunt nevoiți să stea cu străini lângă ei, pentru perioade lungi de timp.

Rețineți acest lucru simplu: călătoria nu este distractivă pentru nimeni, în special călătoriile lungi. Aplicați regula de aur la fiecare interacțiune cu oamenii din jurul vostru.

Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de adulții care călătoresc cu copii. Gândește-te cât de inconfortabil și de incomod este atunci când ești adult…. Cum crezi că se simte copilul?

3. Fii bun cu familia ta

V-ați gândit că acest lucru este de la sine înțeles. Va veni un timp pentru fiecare familie în care lucrurile merg prost: poate că cineva din familie a uitat cheile acasă sau este bolnav ori copilul nu poate ajunge la școală din cauza zăpezii.

Poate fi ușor să te simți frustrat în toate aceste situații, dar ține minte regula de aur! Atunci când cineva este bolnav, poate fi foarte greu pentru acea persoană, așa că nu trebuie să îți verși nervii pe ea, doar pentru că se plânge de dureri.

Dacă ai fi fost tu, atunci ai vrea să te trateze cu compasiune și înțelegere, nu? Același lucru este valabil și pentru alți oameni: ei vor dori la rândul lor înțelegere și compasiune.

4. Fii bun cu tine

Mulți oameni nu țin cont nici de acest lucru. Este prea ușor să fim critici cu noi înșine, în special în acest mediu social în care trăim. Cum ți-ar plăcea să te trateze alte persoane? Ai vrea să primești bunătate și respect, nu-i așa?

Prea des, oamenii nu se tratează cu respectul pe care îl merită. Ei cred că nu au făcut destul sau nu au reușit suficient ori nu sunt vrednici de dragoste. Adevărul este că ești de ajuns de unul singur. Fii blând cu tine însuți.

Urmând regula de aur ar trebui să fie unul dintre cele mai ușoare lucruri din lume. Din păcate, avem tendința de a fi mult mai puțin iertători cu ciudățeniile noastre decât cu cele ale altor oameni.

Urmând Regula de Aur, cel mai probabil vom face din lume un loc mai ușor de trăit, pentru noi toți. Cu toții am fi mult mai fericiți, dacă am fi tratați în mod corespunzător și, cel mai probabil, ne-am simți mult mai bine dacă i-am trata pe ceilalți în mod corespunzător.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns