Cum să-l faci să înțeleagă că te pierde pentru totdeauna


Oamenii foarte repede se obișnuiesc cu lucrurile bune din viața lor. Se obișnuiesc doar să primească, fără să ofere ceva în schimb. Se obișnuiesc ca cineva să facă lucrurile în locul lor și se simt bine în această ipostază.

Probabil că te doare când treci printr-o relație cu un astfel de om care ia totul de la tine, fără să ofere nimic, fără să vadă cât îl iubești. Într-un fel, ai cam obosit de așa relație și nu vezi altă ieșire decât să vă despărțiți.

Dar parcă ceva te oprește: înainte de a rupe relația, vrei să vezi dacă ai făcut tot posibilul ca aceasta să meargă. Te întrebi dacă îl poți scoate pe tipul acesta din prostia lui și să-l faci să vadă ce simți pentru el. Dar există câteva greșeli pe care le fac fetele atunci când sunt într-o relație.

Într-o relație o femeie caută afecțiune, sprijin emoțional, implicare, stimă, dragoste. Femeile încă din copilărie sunt învățate să se înțeleagă bine cu alte persoane, să fie pe placul tuturor. Toate acestea sunt doar niște clișee. Așa că stai și analizează dacă ai devenit sau nu o victimă întâmplătoare: simți că ai nevoie de aprobarea tuturor și vrei ca toată lumea să te placă? Dacă răspunsul este da, începe imediat să lucrezi să scapi de acest obicei. Dar cum să faci un bărbat să înțeleagă că te pierde?

1. Nu-i oferi nimic.

Probabil pentru un bărbat va fi un lucru șocant, deoarece el este obișnuit să primească mereu ce vrea și nu mai simte că trebuie să depună efort pentru a consolida relația. Dacă vei face un pas înapoi, dacă nu vei depune atât de multe emoții și timp, vei începe să fii observată, prețuită. Nu răspunde la mesajele lui câteva zile și lasă-l să se gândească ce a provocat această schimbare a ta. Este vorba să-i arăți că ai propria viață, propriile planuri. Acesta va fi un motiv bun să-l faci să se gândească la tine, fără îndoială cu teama de a nu te pierde.

2. Fii mai egoistă.

Din copilărie am fost învățați să credem că egoismul este foarte rău. Mai ales când vine din partea unei fete. De-a lungul anilor acest sfat trebuie primit cu maturitate. Dacă nu vei avea grijă de tine, nu-i vei putea ajuta pe alții. Trebuie să te asiguri că ești în siguranță într-o relație. Până acest lucru nu se va întâmpla, nimic nu te va ajuta.

Nu mai trebuie să investești sentimente într-o relație doar pentru a face pe cineva să te iubească. Și acest lucru nici nu este deloc unul potrivit care să îl facă pe un bărbat să te iubească. Când faci totul pentru cineva, acea persoană se va aștepta să faci asta mereu. De îndată ce va înțelege că nu mai continui să faci asta, se va îngrijora imediat. Un bărbat se îndrăgostește de o femeie care se poate descurca bine și fără el. Anume în acest caz bărbatul depune efort ca această relație să meargă, să fie una frumoasă și de lungă durată.

3. Amintește-i bărbatului din viața ta că nimic nu este pentru totdeauna.

A fi un cuplu fără căsătorie este ca și cum ai închiria un apartament. Nu este nimic veșnic așa cum ar crede cineva. Căsătoria este ca și cum ai cumpăra o casă. Acest lucru la fel nu este ceva permanent, dar implică obligații mai mari. Ține minte că iubitul tău este doar un chiriaș acum și spune-i și lui acest lucru, ca să nu creadă că ești obligată lui cu ceva.

În orice situație v-ați afla, lasă-l să vadă că ai propria părere, propriile vise, dorințe, alegeri. Dacă nu-i plac toate acestea, atunci asta e exclusiv problema lui. Ține anumite lucruri mai în taină, chiar dacă nu ai nimic de ascuns. Acest lucru îl va face să pună întrebări, adică să se intereseze de tine, de ce vrei tu, de ce îți dorești.
Nu trebuie să mergi atât de departe și să aștepți atât de mult. Fă-l acum să înțeleagă că te poate pierde oricând. Ține minte că ești grozavă și că meriți tot ce e mai bun, că nu ești ceva de care alții se pot doar folosi. Ești o persoană integră, cu vise, sentimente, planuri și viață personală. Acestea sunt doar câteva moduri de a verifica o persoană dacă vrea să fie cu tine. Dacă pleacă, cu siguranță nu ai avut nevoie de el. Meriți pe cineva căruia să-i fie frică să nu te piardă și care să te iubească sincer.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts