Cum aranjezi dormitorul

Cum să orientezi patul în dormitor pentru a îmbunătăți calitatea somnului și a vieții!


Pentru fiecare dintre noi, dormitorul reprezintă locul unde ne petrecem o treime din viață și ne refacem totodată rezervele energetice.

Cu câteva reguli feng shui calitatea somnului va fi vizibil îmbunătățită, iar organismul nostru va funcționa la capacitate maximă.

Fără oglinzi!

Printre cele mai importante lucruri de care trebuie ținut cont în aranjarea unui dormitor îl constituie amplasarea oglinzilor. Potrivit specialiștilor în feng shui cel mai indicat ar fi ca acestea să lipsească definitiv din dormitor dar dacă dorește neapărat prezența acestora, atunci să nu fie niciodată orientate spre pat.

Motivul? Efectele pe termen lung sunt distrugătoare pentru viața de cuplu. De asemenea, oglinzile nu trebuie să reflecte colțuri ale obiectelor de mobilier, coloane sau grinzi și întotdeauna trebuie să reflecte lumina în dormitor.

Sunt de preferat oglinzile mari, în care omul se poate vedea în întregime. Este foarte important ca acestea să fie permament curate astfel încât energia să poată circula liber, în flux continuu. Potrivit prinipiilor feng shui, oglinzile murdare vor crea mari probleme în loc să fie de ajutor.

Așezați patul departe de ușă!

Și tot pentru ca circulația energiei să nu fie perturbată de nimic, dormitorul trebuie să aibă o singură ușă care să comunice cu camerele vecine. Dacă totuși, aveți două sau mai multe uși, aveți grijă și închideți-le atunci când dormiți.

În ceea ce privește poziția patului, acesta trebuie să fie așezat cât mai departe de ușa dormitorului. Acest lucru va spori senzația permanentă de confort și încredere în sine. Mai mult decât atât, la picioarele patului trebuie lăsat cât mai mult spațiu.

Un alt lucru extrem de important este ca patul să nu fie niciodată așezat cu picioarele spre ușă. Cine va dormi în această poziție, numită poziția mortului va avea mereu o deficiență de energie.

Nu în ultimul rând patul nu este bine să fie așezat nici în colțul camerei, pentru că ar împiedica odihna și i-ar da persoanei o stare de vulnerabilitate, colțul fiind considerat în feng shui o poziție a victimei.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts