Cum să trezești dragostea în inima unui bărbat cu ajutorul psihologiei


Este imposibil să faci pe cineva să te iubească și nici nu ar trebui să o faci. Dar unele tehnici pot încuraja alte persoane să te trateze mai bine, iar aceste tehnici au rațiunea lor științifică… Dragosta, într-o oarecare măsură poate fi trezită într-o persoană.

În primul rând, trebuie să apară un interes, iar intensitatea iubirii deseori poate fi rezultatul eforturilor pe care le împarți cu partenerul tău pentru a crea acest sentiment. Deși este imposibil să obligi pe cineva să te iubească, există aceste câteva trucuri care pot determina unele persoane să simtă ceva. Dacă vrei să încerci să-i câștigi atenția, dar nu ești sigură că poți atrage un bărbat, încearcă aceste tehnici:

Cere-i o favoare.
Cercetările au arătat că oamenilor le plac cei care oferă servicii, chiar dacă inițial nu i-au plăcut. Forțezi subconștientul să creadă că oamenii vor face același lucru pentru tine. Acest fenomen al psihologiei inverse se numește Efectul Ben Franklin, în cinstea celui care l-a descoperit. Cum a scris el însuși în biografia sa: cel care ți-a arătat bunătatea față de tine va face acest lucru încă o dată.

Fă-i complimente, dar nu foarte des.

Bărbații nu prea primesc complimente, așa că le place când acest lucru se întâmplă. Dar există o problemă: complimentele își pierd puterea dacă sunt foarte dese. Reducând numărul acestora, îți vei menține partenerul într-o formă bună.

Extinde contactul vizual.
Cercetările au arătat că contactul vizual prelungit crește șansele ca două persoane să se îndrăgostească. Psihologul și autorul acestui studiu inovator, Arthur Aron, susține că cei mai importanți factori în generarea sentimentelor romantice prin contact vizual sunt acei când persoana ți se potrivește, îți place de acea persoană și ai motive să crezi că și ea te place.
Folosește numele lui.

Numele nostru sună ca o muzică în urechi. Când auzi că cineva te strigă, crește și sentimentul de stimă de sine. Acest lucru a fost dovedit științific că folosirea numelui are un efect unic asupra modului în care funcționează creierul, deoarece acesta funcționează în mod involuntar la auzul numelui său, chiar și atunci când nu ești în stare să răspunzi. Există oare vreo altă forță în lumea întreagă care să poată face acest lucru?
Repetă gesturile lui.

Una din cele mai bune modalități de a-ți arăta sentimentele față de cineva este să începi să-i copiezi gesturile. De regulă, acest lucru se întâmplă la nivel subconștient. Psihologii au observat că este foarte posibil să te poți apropia de o altă persoană în cazul copierii inconștiente a comportamentului său.Pare greu de crezut, dar iată că nu e și imposibil.

Arată-i defectele tale.

Multe femei preferă să-și ascundă defectele pentru a arăta perfect în fața unui bărbat. Cu siguranță nu trebuie să-i arăți chiar din prima zi toate neajunsurile tale, dar dacă vei face periodic anumite greșeli în fața lui, doar vei arăta ca o persoană normală, sinceră, care nu se preface.

Întotdeauna așteaptă ceva bine de la el.

Psihologii numesc acest lucru efectul Pygmalion. Conform acestei teorii, tindem să ne adaptăm la așteptările celorlalți. Dacă crezi că partenerul tău este un tocilar, atunci și tu te vei comporta la fel, chiar dacă vei face acest lucru la nivel inconștient. Așadar, așteaptă-te de la el la atitudine bună și cu siguranță asta vei obține.

Lasă-l să vorbească despre sine.

Oamenilor le place să vorbească despre sine. Cu toții suntem propriile subiecte preferate de discuție, chiar dacă nu suntem persoane narcisiste. Întrebându-l detalii despre ceea ce face, ce îi place, îi vei hrăni mândria și orgoliul și-l vei face și mai mult să se îndrăgostească de tine.
Viața în afara relațiilor.

Doar maniacilor și celor care nu sunt siguri pe sine le place să se întâlnească cu femei care îi pun pe partenerii lor pe primul loc în viața lor. Dacă îi vei arăta iubitului tău că ești o persoană echilibrată, dar nu disperată, îi vei da de înțeles că trebuie să aibă grijă de tine, dar fără ca relația voastră să devină una obsesivă.

Arată-i că ai valori, hobby-uri și calități bune.

Cercetările au arătat că tindem să ne îndrăgostim de oameni cu care împărtășim aceleași valori și cultură. Acest fenomen se numește teoria asemănării sau a atracției. Deci, dacă iubitul tău este rebel, arată-i și tu latura ta rebelă. Iar dacă este un om de familie, vorbește-i despre cât de muklt prețuiești familia și valorile familiale.

Fii gata să pleci dacă nu primești ceea ce dăruiești.

Nu există nimic mai atrăgător decât o femeie care se prețuiește pe sine suficient de mult ca să nu urmărească un bărbat. De aceea, fii pregătită să pleci dacă bărbatul pe care îl placi nu-ți răspunde la sentimente. Posibil chiar să-și schimbe atitudinea.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts