Cum sa vorbesti cu celulele tale astfel incat sa iti ajuti corpul sa se vindece


Celulele noastre ne asculta si sunt receptive la gandurile, emotiile si cuvintele noastre. Sa invatam sa le ascultam si sa vorbim cu ele cu multa dragoste, astfel incat sa ne ajutam corpul sa se vindece.

“Gandeste-te la corpul tau ca la o ‘comunitate’ de 50 de trilioane de celule vii. In timp ce fiecare “cetatean” (celula) este o entitate constienta, vie, simtitoare si interactionand cu toti ceilalti membri ai comunitatii – ele sunt totodata si parte a unui minunat “intreg” mult mai mare si mult mai complex. Cand comunitatea ta celulara este in armonie, esti sanatos. Cand este in dizarmonie, se deschide usa catre boala”, se arata pe eocinstitute.org.

Prin urmare, se reaminteste sciencenetlinks.com, corpul nostru este un tot fascinant format din tipuri diferite de celule (aproximativ 200 de tipuri ) cu misiuni diferite, aceste celule avand totusi trasaturi chimice si structurale asemanatoare (exista vreo 20 de tipuri diferite de structuri ale acestor celule). Nu este incredibil? Stiai totodata ca fiind vii, celulele mor la randul lor? Spre exemplu, se arata pe acelasi site de stiinta, stiati ca un barbat adult pierde pe minut in jur de aproximativ 96 de milioane de celule, dar chiar in acelasi minut celulele s-au divizat inlocuindu-le pe cele care tocmai au murit? Sau ca celulele moarte ale organelor interne sunt eliminate prin si in afara corpului prin materiile fecale? Stiati ca durata de viata a unei celule variaza si ea si ca, spre exemplu, celulele albe traiesc in jur de 13 zile, celule din stratul superior al pielii 30 de zile, celulele rosii 120 de zile si celulele ficatului in jur de 18 luni?

.

In cartea “The biology of belief”, dr. Bruce Lipton lansa niste afirmatii pline de provocare pentru lumea stiintei . Acesta sustinea ca ne putem transcende conditia biologica si pe cea furnizata de genele si ADN-ul nostru caci mintea are puterea de a ne influenta celulele, genele si chiar ADN-ul. Asadar, gandurile noastre, constiente sau nu, ne pot afecta si influenta ADN-ul si trupul. La fel cum gandurile si convingerile negative contribuie la distrugerea celulara si la imbolnavirea corpului, gandirea pozitiva si conversatiile pozitive cu propriul corp si propriile celulele pot contribui la regenerarea si la vindecarea lui, la reinstaurarea starii de armonie celulara. Meditatia si respiratia corecta pot fi de mare ajutor in acest sens.

Sursa: garbo.ro


About the author

Maya O.

View all posts