coc vinetele

Cum se coc vinetele pentru a ieși salata de vinete perfectă!


Nimic nu e mai gustos într-o zi de iarnă să ai pe masă o salată de vinete cu un gust minunat. Dar pentru a pregăti acest preparat, înainte de toate, trebuie să știți care este modul în care puteți coace vinetele.

Se pot introduce în cuptorul aragazului

Desigur că de la bunicile noastre am învățat că coacem vinetele pe o tablă pe aragaz. Ce-i drept, ies foarte gustoase, însă ce rămâne în urmă, e greu de spus în cuvinte.

Chiar și așa, dacă preferați această metodă din bătrâni, aveți grijă să le luați cu grijă să nu se rupă și să le lăsați ulterior să se răcească. Tăiați coada vinetelor, le tăiați în două, apoi cu ajutorul unei linguri, scobiți bine miezul fiecărei jumătăți, până ce coaja va rămâne goală.

De aceea, există o metodă foarte utilă și anume introducerea vinetelor în cuptorul aragazului. Dar, atenție! Înainte de a face acest lucru, vinetele trebuie să fie înțepate cu o furculiță, pe toată suprafața lor, dar având mare grijă ca să nu se crape.

Mai mult decât atât, vinetele trebuie întoarse pe toate capetele, inclusive la capete. Dacă aveți vinete mai mici se vor coace mai ușor, la cele mai mari timpul de coacere fiind mai mare puțin.

Pentru a vă da seama dacă acestea sunt coapte, observați dacă sunt moi, apăsându-le, simplu, cu o lingură. Indiferent ce metodă veți alege, garantăm o salată de vinete excepțională!

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns