Dacă bărbatul de lângă tine face aceste lucruri, mare atenție: el poate fi un om toxic


Violența poate lua o multitudine de forme și înfățișări, inclusiv emoțională. Acest tip de violență lasă cicatrici pe suflet. Acestea nu se văd, dar se trăiesc și se simt în profunzimea lor zi de zi.

Femeile sunt adesea incapabile să recunoască un vampir emoțional, mai ales dacă sunt îndrăgostite de el. Dragostea blochează gândirea logică chiar și pentru cele mai bune și puternice femei.

Iată câteva semne că ai de a face cu un manipulator emoțional:

1. Este un bun manipulator

Psihopații și manipulatorii emoțional instabili au stăpânit cu măiestrie tehnica de a te face mereu vinovată. Sunt atât de buni la asta încât te pot face să te îndoiești nu doar de propria memorie, dar și de sănătatea ta mentală. Atunci când ai dovezi clare că te înșală, manipulatorul te va face să te simți vinovată pentru faptul că nu ai încredere în el și îl urmărești.

2. Dă vina pe tine

Manipulatorul te va învinovăți nu doar pentru toate problemele pe care le aveți în relație, dar și pentru toate problemele sale personale. Pentru orice vei fi tu vinovată.

3. Te face să plângi

Un psihopat emoțional poate distruge cu ușurință încrederea ta, felul de a fi, respectul. Vei ajunge să crezi că nu mai ești demnă de o persoană ca el și că ești o norocoasă că mai e cu tine, în ciuda tuturor defectelor tale.

Acest tip de abuz emoțional este foarte subtil, încât nici nu îl observi până nu te simți epuizată, neputincioasă și depinzi în totalitate de el.

4. Îți ia tot ce ai

Te îndepărtează încet, dar sigur de toți cei care te iubesc cu adevărat și îți doresc binele. Îi este frică că oamenii dragi să nu descopere cine este el cu adevărat. Va face tot posibilul să te convingă, prin șantaj, prin manipulare emoțională că nu ai nevoie de nimeni în afară de el.

5. Te convinge că greșești mereu

Manipulatorul te poate face să crezi că e vina ta chiar și acolo unde ea nu este. Pentru a justifica comportamentul său nedemn, el te va acuza că te gândești doar la tine și te va acuza de gelozie.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts