Dacă în viață ai obținut totul de unul singur, nu vei fi iertat


În această lume există foarte mulți oameni invidioși. Ei te vor ierta pentru ceea ce ai primit de la părinți, te vor ierta pentru ceea ce ai primit din greșeală, ca un premiu. Îți vor ierta chiar și ceea ce ai furat sau ți-ai însușit fără voie.

Sau și ceea ce ai obținut de la diavol în schimbul sufletului tău. Bogăția, frumusețea, succesul, fericirea, dragostea, o casă frumoasă – toate îți vor fi iertate. Doar un singur lucru nu ți se va ierta de către oamenii invidioși: dacă ai realizat totul de unul singur, de la zero, datorită muncii asidue, talentului și inteligenței tale.

Te vor bântui cu valuri uriașe de invidie otrăvitoare pentru toată viața. Ba chiar și cu ură. De ce se întâmplă acest lucru? Poate pentru că ești mai bun decât alții? Poate pentru că faci lucrurile bine și o faci din suflet?
Poate pentru că ești mult mai bun decât cei care nu fac nici cea mai mică încercare de a evolua? Mult mai bun decât cei care nu vor să recunoască că sunt prea leneși pentru a munci din greu? Da, se pare că ești mai bun! Și niciodată nu vei fi iertat pentru asta!

Altceva este să primești totul de undeva

Invidiat vei fi, cu siguranță, dar va fi o invidie fără ură. Pur și simplu vei fi considerat norocos. Dar dacă ai realizat totul de unul singur, dacă ai ieșit din sărăcie, ai depășit obstacole și ai lucrat enorm de mult, se dovedește că ești mai bun ca ei toți, cei invidioși.

Acest lucru este insultător și jignitor pentru ei. Succesul muncii tale este o recunoaștere a lenei și a nedezvoltării persoanelor care doar invidiază. De aceea încep să urască în mod deosebit pe cei care au realizat totul ei înșiși.

Acesta, de fapt, este și semnul succesului real – o astfel de invidie. Doar că invidia nu îți va aduce ție vreun folos. Este mai bine să nu te cerți atunci când ți se spune că ai realizat totul doar mulțumită părinților sau iubitei bogate sau că pur și simplu ești un norocos.

Nici chiar atunci când ești învinuit că ai făcut anumite șmecherii. De aceea în jurul tău vor fi multe calomnii și zvonuri murdare împrăștiate de persoanele invidioase. De aceea, nu răspunde la calomnii, pentru că vei avea de înfruntat ceea ce este și mai rău: invidia agresivă și periculoasă a celor care niciodată nu au făcut ceva în viața lor.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts