Dacă nu poți ieși dintr-o „aproape relație”, citește aceste rânduri


O relație care nu este oficială este ceea ce ar fi putut fi, dar nu s-a întâmplat niciodată. Mai mult, este o relație care, de fapt, nici nu a început. Oare ce este mai ușor: o relație care nici măcar nu știi dacă există sau nu, sau o relație care s-a destrămat și te-ai despărțit de partenerul tău?

Crezi că totul ar putea fi bine, dar când? Adesea, această așteptare se transformă într-o adevărată muncă grea, nu mai puțin dureroasă decât o despărțire. Iată câteva sfaturi cum să ieși dintr-o „aproape relație”:

1. Nu ți-ai ieșit din minți, dar nici nu poți merge mai departe

Ne îndrăgostim. Uneori, de oameni nepotriviți. Iubirea nu vine cu nici o garanție, așa că ar fi naiv să ne așteptăm ca toată lumea să răspundă la fel. Și mai aiurea este să ne așteptăm ca subiectul simpatiilor noastre să vrea să ne întâlnim. Așa este viața: cineva nu ni se potrivește, cineva da. Întâlnirea cu cineva care nu are nici un sentiment față de tine ar fi inutilă. Nu trebuie să te mulțumești cu mai puțin decât meriți.

Chiar și o conexiune scurtă și superficială este o relație. Chiar și o întâlnire scurtă cu cineva te poate face să simți ceva puternic, poate să-ți dea speranțe false, să te facă să te îndrăgostești nebunește, să-ți deschizi sufletul și să crezi că mereu va fi așa. Dar când îți dai seama că această relație este doar în imaginația ta, rămâi foarte decepționată. Nu știi ce să faci, cum mai departe să trăiești. Această persoană nu a avut de gând să înotați împreună în oceanul iubirii. Trebuie să înveți să mergi înainte.

2. O astfel de dinamică a dezvoltării relației îți poate crea îndoieli

Când iubești pe cineva din suflet, lucrezi asupra relației, crezi că nu ești suficient de bună atunci când el nu este atât de entuziasmat. Te doare să vezi că cineva te place, dar nu suficient. Că cineva iubește să petreacă timpul cu tine, dar nu suficient. Să crezi că lui îi pasă de tine, dar nu suficient. Pentru că nu contează că ești frumoasă, inteligentă și haioasă, nici un miracol nu se va întâmpla. Această persoană pe care tu o iubești atât de mult nu este pregătită de o relație serioasă. Nimic nu poate schimba acest lucru.

3. El preferă o „aproape relație”, deoarece aceasta este singura opțiune pentru care este pregătit

De ce nu este pregătit pentru o relație matură? Pot fi multe motive, dar nici unul relevant pentru tine. Poate el are anumite traume din trecut, anumite experiențe care l-au făcut să fie decepționat în dragoste? Relațiile necesită multă responsabilitate și maturitate. Din păcate, doare atunci când cineva care nu este pregătit pentru o relație de durată, frânge inima unei femei.
Nimeni nu vrea să audă că nu este pregătit pentru o relație serioasă, ci fuge de acest adevăr. Nu trebuie să te minți și să te convingi pe sine însăși că el îți va oferi iubirea cu timpul. Nu are nici un rost să joci în asemenea jocuri, pentru că te vei arde. Atunci când accepți o „aproape relație”, accepți și alte lucruri care te vor face să suferi. Da, sunteți împreună, însă doar „aproape”.

4. Nu poți merge înainte pentru că simți că ai inima frântă

Este dificil să recunoști că ai fost de acord cu ceva care a fost sortit eșecului încă de la început. Da, ai crezut sincer că ai putea schimba ceva, că el s-ar putea să te iubească într-un final. Dar nu așa funcționează lucrurile. Azi te simți foarte rușinată că nu ai vrut să înțelegi acest lucru de la început, doar tu ți-ai înfipt acest cuțit în inimă. Nu este nimic mai jignitor decât să cobori în jos.

Da, este dureros, dar este și primul pas spre vindecare. Nu ești nici prima, nici ultima. Da, ai iubit și ai vrut să fii fericită. Dar fii bună cu tine. Lasă totul în urmă, iartă și uită. Iartă și păstrează doar acele amintiri care te-au făcut să zâmbești, chiar și dacă doar pentru puțin timp. Crede și speră că va fi soare și pe strada ta și vei avea parte de o relație adevărată, nu doar de o „aproape relație”.

5. Fii sinceră cu tine însăți

„Aproape o relație” ți-a făcut inima să bată mult mai repede. După despărțirea de el, starea ta de spirit se schimbă de zeci de ori pe zi și încerci să aduci în amintirile tale tot ce ați trăit împreună. Acest lucru este uman – să-ți faci griji și să-ți pese de cineva. Este uman să te străduiești pentru ceea ce te face fericită, te face să zâmbești și să crezi în bunătatea celorlalți. De aceea doare atunci când toate visele tale s-au scurs printre degete ca nisipul din clepsidră.

Speranțele tale s-au transformat în pietre, într-o povară cu care crezi că vei trăi veșnic. Dar totul este foarte trecător. Toată durerea ta va dura până când vei întâlni adevărata dragoste. Nu a fost vina ta că totul s-a terminat atât de repede, este vina lui că nu a fost pregătit pentru mai mult decât o „aproape relație ”.

6. Nu e ușor să lași totul în urmă, mai ales când nici nu înțelegi ce a fost

Adevărul este că nici nu poți fi mereu alături de cei pe care-i iubești și pe care-i alegi. Chiar dacă ai simțit că a fost cel mai important lucru din viața ta, unele lucruri devin foarte nesemnificative la un moment dat. Unele lucruri nici nu depind de tine, deloc. Dar toate acestea ți-au fost necesare pentru ca să înțelegi mai bine cum funcționează lucrurile, că nu e totul atât de roz și frumos. Pentru că fiecare lucru care ia sfârșit înseamnă un nou început.

7. Meriți să fii iubită și aleasă

Ține minte că meriți pe cineva nu care să-ți ofere doar o „aproape relație”, ci una reală, vie, adevărată și sinceră. Dacă el azi nu te-a ales, atunci nu el este alesul tău. Persoana ta potrivită abia urmează să apară în viața ta. Este cel care va depune timp, efort, sentimente pentru ca totul să fie bine.

Nu trebuie să accepți nimic care este „aproape”: să se întâlnească cu tine „aproape”, să fii aleasă „aproape”, să te iubească „aproape”. Persoana potrivită te va lege pentru totdeauna, te va iubi și va rămâne cu tine pentru totdeauna. Meriți pe cineva care să scrie împreună cu tine un nou capitol al vieții. Cineva care să fie sprijinul tău, siguranța ta, fericirea ta.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts