De ce au votat alegătorii din Deveselu un primar mort. „Eroul comunei! Te vom iubi mereu!”


Situație unică în cunoscuta localitate Deveselu, din Olt, acolo unde este amplasat scutul antirachetă.

Primarul răpus de COVID-19 acum două săptămâni a câștigat alegerile. Numele său a rămas pe buletinele de vot, iar lumea n-a ezitat să pună ștampila în respectiva căsuță. Triumful spiritului asupra celor lumești a fost sărbătorit apoi la cimitir, la mormântului răposatului..

Ion Aliman avea 57 de ani şi candida pentru al treilea mandat la primăria Deveselu. Comuna s-a dezvoltat rapid în mandatele lui, iar edilul era iubit de localnici. Atât de iubit încât cei mai mulţi s-au gândit să-l voteze deşi în urmă cu două săptămâni, primarul a fost răpus de coronavirus. Cum buletinele de vot erau deja tipărite decedatul a rămas pe liste.

Reporter: ”De ce aţi ales să votaţi o persoană care nu mai este în viaţă ?
Localnic: A fost bun, din cauza asta ..
Reporter: ”Și dacă va câştiga şi el nu mai este în viaţa, cine va conduce?
Localnic: Se va alege altul după el care este tot bun să fie”

Localnică: ”A fost pentru noi un primar adevărat, a ţinut cu comună, a respectat toate legile, a ţinut şi cu noi şi cu comuna. A fost un primar, cred că nu mai vedem niciodată aşa primar.”

Ieri, peste tot în comună erau poze cu chipul edilului, chiar și pe clădirea Primăriei. Câţiva localnici recunosc că situația i-ar putea aducea în atenţia întregii lumi.

Reporter: ”De ce să voteze o persoană care nu mai este printre noi?
Localnică: Nu înţeleg, înseamnă că aşa au fost învăţaţi
Reporter: ”Se urmăreşte anularea acestor alegeri?
Localnică: Da, eu aşa cred că se urmăreşte anularea, deşi sunt 2 candidaţi care sunt în viaţă, care sunt candidaţi competenţi, cred că o să fim de râs, cred că pe tot pământul ăsta nu s-a întâmplat aşa ceva.”

Localnic: ”Nu ştiu, că este de 2 săptămâni decedat, se puteau schimba şi buletinele de vot, nu s-a vrut ,urmăresc anticipatele”

La mormântul lui Ion Aliman

Zeci de oameni au mers la mormântul fostului primar Ion Aliman, după aflarea rezultatelor.

Localnicii au aprins lumânări și s-au rugat pentru Ion Aliman, care s-a stins din cauza coronavirusului, în urmă cu 10 zile. Ion Aliman avea diabet și suferise un transplant renal.

“Este victoria dumneavoastră, v-o dedicăm. Și pe următoarea tot dvs o s-o câștigați”, a spus unul dintre cei prezenți la cimitir.

Ce se va întâmpla în Deveselu, localitatea unde primar a ieșit un candidat mort

Din cei 1.600 de alegători care s-au prezentat la urne, 1.020 l-au votat pe Ion Aliman.

Ținând cont de această situație, în Deveselu se vor organiza alegeri locale parțiale.

PSD a câștigat majoritatea în Consiliul Local, astfel că viceprimarul care va îndeplini atribuţiile de primar, până la organizarea alegerilor parţiale, va fi social-democrat.

SURSA: STIRILEPROTV.RO.


About the author

Maya O.

View all posts