clătite pufoase

De ce este bine să adăugăm puțină bere, în compoziția clătitelor!


Cu siguranță nu există persoană care să nu fie îndrăgostită iremediabil de clătite. Dar există o rețetă care le transformă în cel mai senzațional desert pe care l-ați consumat vreodată.

Vor ieși cele mai pufoase clătite pe care le-ați făcut vreodată!

Mod de preparare

Pentru a pregătit clătitele al căror gust nu îl veți uita niciodată aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri cu unt, 400 ml lapte, 3 ouă, 100 g făină, 1 vârf de cuțit cu sare, 50 ml de bere, ulei pentru prăjit.

Pentru început trebuie să topiți untul și să îl amestecați cu laptele, făina și sarea până veți constata că ați obținut un aluat omogen și subțire. Acestea va trebuie să stea acoperit cel puțin 30 de minute și să fie introdus la rece.

Ulterior pentru ca desertul să fie unul senzațional, adăugați în aluat 50 de ml de bere și veți avea cele mai pufoase clătite.

Puneți ulei în tigaie și lăsați să se încingă la foc mediu, apoi turnați un polonic mic în tigaie. Înclinați tigaia cu mare atenție pentru ca aluatul să ajungă pe toată suprafața și lăsați să se coacă aproximativ un minut.

Nu uitați să întoarceți clătita și pe cealaltă parte și să o lăsați să mai stea încă 30 de secunde.

Răsturnați clătita pe o farfurie întinsă și acoperiți cu o folie. Procedeul se repetă până se consumă tot aluatul. Puteți umple clătitele cu dulceață sau ciocolată. Pentru un gust desăvârșit, puteți adăuga în aluat și o lingură cu zahăr.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns