tacere beneficii

De ce este bine uneori să taci. Practic restaurezi nivelul de energie!


Specialiștii susțin că în ultima perioadă omenirea se simte din ce în ce mai stresată din cauza zgomotelor, tot acesta fiind direct responsabile cu performanțele slabe la muncă și relațiile personale. Cum rezolvăm această problemă? Învățând lecția tăcerii…

Zgomotul dăunează corpului și minții

Oamenii de știință au demonstrate că zgomotele ne distrug sănătatea mai mult decât am crede. Astfel, zgomotele ambientale pot duce la creșterea tensiunii arteriale, iar zgomotele continue afectează concentrarea. Un motiv în plus, spun specialiștii să învățăm lecția tăcerii, pentru a elibera corpul de stres și tensiunea psihică și emoțională.

De asemenea, atunci când păstrăm tăcerea anumite perioade de timp, creierul nostru își va recăpăta energia și nu vom mai fi epuizați întreaga zi. Tot tăcerea este cea care ne stimulează creativitatea iar potrivit unui studiu realizat cu câțiva ani în urmă, câteva ore petrecute în tăcere, zilnic, duce la regenerarea celulelor în hipocâmp.

În plus, tăcerea contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și este extrem de benefică pentru a evita apariția problemelor cardiace. Odată ce vom învăța lecția tăcerii, vom observa cum presiunea sanguină scade și cresc capacitățile cognitive.

Specialiștii ne recomandă să începem ziua cu cel puțin zece minute de tăcere iar în timpul zilei să ne luăm o pauză, să ieșim într-un parc sau în natură, oprind telefonul și bucurându-ne de tăcere.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns