De ce este periculos să fii amabil cu unii oameni


Încercăm să fim drăguți cu cei din jurul nostru și nu este nimic condamnabil în asta. Oamenii trebuie să fie tratați așa cum am vrea să ne trateze ei pe noi. Unii oameni nu se schimbă, nici măcar nu spera. Dacă ai observat că unii din ei se folosesc de tine doar când au nevoie, să știi că întotdeauna va fi așa.

Dacă ești o persoană amabilă, cu o inimă mare și bună, nu vei înțelege această atitudine din partea cuiva, pentru că tu nu ești la fel ca ei. De aceea s-ar putea să fii rănită și folosită. Iată câteva semne care indică faptul că trebuie să reduci din bunătatea ta cu cei din jur:

1. Ești dezamăgită, dar continui să oferi șanse

Cumva, te-ai obișnuit cu faptul că unii oameni te dezamăgesc în mod constant și că nu se țin de cuvânt. Cu toate acestea, este suficient ca aceștia să-și ceară scuze, să facă ochii triști și o față jalnică și îi ierți imediat. Nu este exclus faptul că astfel ai putea fi trădată chiar de câteva ori la rând, dar tot vei ierta.

Chiar ești prietenă cu oamenii care te bârfesc pe la spate. Este important să înțelegi că o scuză nu înseamnă nimic dacă persoana în cauză continuă să se comporte cu tine ca înainte. Cuvintele sale nu sunt altceva decât o dorință de a profita de tine în continuare.

2. Nevoile și dorințele altora sunt mai presus decât ale tale
Un lucru este să ajuți pe cineva, să sprijini, să oferi sfaturi într-o situație dificilă și altceva este să te sacrifici constant, să sacrifici propriile interese pentru cineva, chiar dacă situația acestuia nu este atât de gravă. Dacă vei trăi exclusiv pentru alte persoane, atunci nu-ți va rămâne timp pentru tine. În primul rând trebuie pe tine să te iubești, să te apreciezi, să te răsfeți.
Permiți oamenilor să se ia de tine, deoarece sentimentul de stimă de sine este foarte scăzut. Îți este frică de singurătate.
Se întâmplă de foarte multe ori să taci atunci când vezi cum ești folosită de cei din jur, în loc să fii indignată. Probabil faci acest lucru din cauza fricii de a nu rămâne singură.
Ajungi să te înșeli pe sine că persoana care te folosește cândva va aprecia ajutorul tău, iar până atunci trebuie să ai răbdare. Ironia sorții este că ajungi să fii mai singură decât ai fost. Începi să te simți inutilă. Nimeni nu spune să nu ajuți sau să nu susții, dar, în același timp, este important să găsești mijlocul de aur, doar că doar pentru cei care care au cu adevărat nevoie și vor aprecia acest lucru.
Fericirea vine din interior
Nu trebuie să lași pe nimeni să îți fure din propria fericire și propriile bucurii sau să se joace cu sentimentele tale. Cei care te iubesc și apreciază ceea ce faci, niciodată nu vor permite să se folosească de tine. Doar cei care își amintesc de tine doar atunci când au nevoie de ceva se vor folosi de tine.

De aceste persoane trebuie să te ferești. Dacă te aștepți că ei te vor iubi și te vor aprecia că le-ai făcut bine, te înșeli. Vei rămâne profund dezamăgită. Niciodată nu-ți construi fericirea în dependență de acțiunile altora.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts