Simplitatea vieții

De ce lipsa simplicității ruinează totul…


Persoanele simple sunt cele mai frumoase, sunt acele persoane care se lasă conduse de bunul simț, de intuițe și inimă, cele care nu cunosc artificialitatea.

Să știți că astăzi, fie în abordări de dezvoltare personală sau în organizații mari, este foarte la modă să revii la valoarea lucrurilor simple.

La oamenii simpli, nu există falsitate în privirile și cu atât mai puțin În sufletele lor.

Important mi se pare să nu confundăm noțiunea de simplu cu simplist. Conceptul de simplitate ascunde în el o mare putere de care rar suntem conștienți. Vorbim de puterea emoțiilor și a inteligenței.

De exemplu, în anul 2001, firma BMW sparge tiparele obișnuite ale reclamelor cu o propoziție aproape șocantă: “Plăcerea de a conduce”.

Prin urmare, caracteristicile fizice ale produsului ca și tehnologia sa au fost date deoparte pentru a vorbi simplu de senzația de a conduce.

A fost nevoie atunci doar de o mână care ieșea de pe fereastra automobilului (care “zbura”). În felul acesta, se făcea apel la emoții și sentimente pe care le-am trăit deja în copilărie. Nicio nevoie de a vedea mașina, amprenta fusese pusă într-un mod magistral.

Se spune adesea că viața este ca o pânză de păianjen. Liniile noastre se intersectează în unghiuri ciudate, uneori o luăm pe căi greșite. Eforturile noastre nu corespund cu ceea ce primim și în cele din urmă ajungem să ne găsim în situații teribil de complexe și descurajante.

Atunci de ce este atât de greu să ne complicăm viața?

Să nu uităm că ni se vând calculatoare, telefoane cu aplicații infinite, că magazinele ne propun mii de tratamente pentru păr…etc.

Complexitatea este legată ideii de fericire absolută ce în realitate nu cred că există sau foarte rar, de aceea trebuie evitată și înlocuită cu tot ce se poate face mai simplu.

Să înaintăm în viață cu calm, să fim conștienți de ceea ce ne înconjoară, folosind bunul simț și intuiția, dezlegând orice nod care ne complică existența.

Un articol de Ileana Mlădinoiu


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns