Nu îi mai asculta

De ce nu este bine să-i asculți pe cei care se plâng… Te pot influența negativ!


Dacă îi vei asculta în permanență pe cei nemulțumiți de viața lor, consecințele pot fi destul de grave! Nu ne crezi?

Iată care sunt!

Pierderea energiei vitale

Ai observat că aceste discuții inutile sunt urmate de o stare puternică de oboseală? Plângerile străine storc forțele din tine. De asemenea, ele sunt capabile să ademenească negativismul atât către persoana, pe care ai ascultat-o, cât și către tine.

Simpla manipulare

Deseori omul, care se plânge are scopuri viclene. El speră că te vei simți vinovat și jenat de propriile succese și, drept rezultat, vei începe să oferi „suferindului”  sprijin și ajutor în detrimentul tău.

Înrăutățirea stării emoționale

Psihicul nostru se reface greu după fluxurile de negativism. Astfel apar sentimentul de vinovăție, gândurile negative, oboseala, dezechilibrul emoțional și chiar și tulburările activității cerebrale.

Schimbarea părerilor generale despre viață

Chiar dacă ești un optimist iremediabil, problemele străine vor schimba rapid acest lucru. Vei învăța să privești lumea ca prin ochelarii de soare și, odată cu trecerea timpului, nu vei mai observa binele, care te înconjoară, transformându-te într-un plângăcios.

Ce este de făcut?

– Spune-i acestea nu sunt problemele tale: spune-i cât mai direct că motivul și soluția oricărui necaz se află în mâinile plângăciosului.

– Nu îți arăta slăbiciunea: renunță la compasiune, propunerile de ajutor și încetează să te îngrijorezi pentru cei care nu fac altceva decât să se vaite.

– Delimitează-ți propriile granițe: învață să spui „Nu”, „Nu sunt interesat”, „Nu vreau să ascult monologul despre problemele tale” și „Încetează să te vaiți”.

Ține minte:

Viața ta este mai importantă decât problemele și văitările altora. Ai grijă de tine și învață să ignori falșii suferinzi!

Îndată vei observa că viața a devenit mai luminoasă și mai fericită!


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts