semnificatiile numarului 12

De ce numărul 12 este, de fapt, taina lui Dumnezeu…


Anul are 12 luni, sunt 12 zodii și tot același număr de apostoli L-au propovăduit pe Mântuitor. Care sunt semnificațiile incredibile ale numărului 12, considerat și numărul puterii divine sau taina lui Dumnezeu, aflați în rândurile ce urmează.

Tainele acestui număr

Biblia ne spune că pentru prima când a călcat în Templu, Iisus Hristos a avut vârsta de 12 ani. Mai departe, când Mântuitorul a ales să predice legea cea nouă, a fost urmat de 12 apostoli, datorită cărora au fost puse bazele creștinismului.

Când Mântuitorul le-a dat sărmanilor, au fost umplute un număr de 12 coșuri care urmau să le țină de foame mai târziu. Când Domnul nostru a mers pe Drumul Crucii, a căzut sub grea povară de 12 ori. De asemenea, există un număr de 12 Evanghelii. Nu în ultimul rând, Iisus a vindecat o femeie care a sângerat timp de 12 ani până să Îl întâlnească și a ridicat din morți o fetiță de 12 ani.

Număr special pentru matematicieni

La rândul lor, matematicienii au considerat dintotdeauna numărul 12 ca fiind unul cu totul special, întrucât sunt foarte puține alte numere care se pot divide în atâtea subunități ca numărul 12. Număr pozitiv, se spune că numărul 12 ar fi suma celor mari virtuți creștine, respectiv smerenia, cumpătarea, dreptatea și curajul.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns