De ce oamenii închid ochii atunci când își sărută partenerul


Psihologii Sandra Murphy și Polly Dalton au adaptat un studiu ce cuprinde explicații cu privire la faptul că oamenii își țin ochii închiși când se sărută reciproc.

Cercetarea celor doi specialiști în domeniul percepției senzoriale detaliază motivele pentru care este aproape imposibil să sărutăm pe cineva cu ochii deschiși.

Studiu face trimitere la persoanele care se iubesc cu adevărat și care nutresc aceleași sentimente, precizând că le-ar împiedica să simtă toți fluturii pe care îi au în stomac în acele momente.

Rezumând, nu vom trăi aceeași experiență personală sau profundă ca atunci când am fi făcut-o cu ochii închiși.

Nu vom simți plăcerea stimulării ce ne satisface când închidem ochii (folosim doar limbajul corpului) pentru a ne concentra asupra sărutului.

Mai mult, creierul nostru are probleme în gestionarea atât a vederii cât și a atingerii. Testele senzoriale au arătat că acuitatea vizuală depășește senzația de atingere. Ați observat câteodată că închidem ochii ca să gândim?

Același lucru se întâmplă pentru a simți complet sărutul, atingerea buzelor. Prin urmare, creierul trebuie să se oprească pentru o clipă cu scopul de a analiza tot ceea ce vede.

Astfel, pentru a vă bucura pe deplin de sarut, nu vă lăsați distrași vizual.

Murphy și Dalton au descoperit că multiplele senzații puse în prim-plan nu ar face decât să ascundă celelalte simțuri ce nu sunt vizate de o astfel de stimulare.

Un articol de Ileana Mlădinoiu


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts