De ce permiți unor oameni să aibă o atitudine urâtă față de tine


Majoritatea oamenilor permit altor oameni să aibă o atitudine foarte negativă față de ei la un moment dat. Și tu faci acest lucru cu bună știință. Acest proces se repetă din nou și din nou.

În primul rând, mulți oameni experimentează o percepție de sine foarte proastă. În al doilea rând, toți se întreabă de ce se întâmplă acest lucru. Dar și foarte des o astfel de atitudine se întâmplă tocmai într-o perioadă când ai o legătură romantică cu cineva.

Există și cazuri legate de muncă, atunci când un coleg și-a permis să te jignească, să aibă o atitudine neplăcută față de tine. În general, toate aceste cazuri sunt familiare pentru foarte multă lume.

Problema este că tot noi le permitem altora să facă acest lucru, iar cel mai rău este atunci când permitem ca aceste lucruri să se întâmple iar și iar.

Este foarte important să înțelegem motivele. De ce te asociezi cu astfel de oameni? De ce accepți o atitudine negativă față de tine? Care, totuși, este soluția la această problemă? Iată de ce permiți altor persoane să se comporte rău cu tine:

1. Ai crezut că ești singura persoană care îl înțelege

E ușor să crezi că tu și o anumită persoană aveți o legătură specială. Crezi că îl înțelegi perfect. Deși alți cunoscuți îți fac observații că nu ar trebui să te apropii atât de mult, continui să urmezi cu încăpățânare propriile convingeri. Din propriile motive ai decis că ești singura care înțelegi această persoană. Iar această atitudine va crea probleme.

2.Îi vezi potențialul

Poate că ai întâlnit o persoană despre care crezi că are un potențial ascuns, dar pe care nu este capabil să îl realizeze singur. Nu te simți bine că un astfel de talent rămâne nedescoperit. Începi să te implici la realizarea acestei persoane. Te concentrezi asupra inteligenței, talentului acelei persoane. Doar că ea nici nu are nevoie de acest ajutor și te îndepărtează.

3. Ai crezut că poți ajuta pe cineva să se schimbe

Chiar ai simțit că ai suficiente cunoștință, răbdare, compasiune pentru a ajuta pe cineva să se schimbe. Treptat, reușești să te convingi că așa cum procedezi este corect, că fără tine această persoană nu s-ar fi descurcat niciodată. Ai preluat rolul de mentor și speri ca totul să revină la normal.

4. Încerci să te concentrezi asupra binelui

Dacă ai crede că totul în jur e doar rău, ai exclude această persoană din viața ta. Dar, cumva, reușești să rămâi pozitivă și speri că vor veni zile mai bune. Nu e nimic rău să vrei să vezi doar binele în oameni, totuși din această cauză s-ar putea să te întâlnești cu foarte multe dezamăgiri.

5. O anumită persoană îți confirmă imaginea de sine

Dacă crezi cu desăvârșire că ești un eșec, că nu ești demnă de nimic, atunci vei fi înconjurată anume de astfel de oameni, care au aceeași părere. Este un cerc vicios și greu de rupt. Când vei fi înjosită, vei fi tratată din ce în ce mai rău și nu vei mai crede că meriți ceva mai bun.

6. Ți-e frică să renunți la această persoană

Ți-e teamă să nu rămâi singură, sau crezi că niciodată nu vei găsi pe cineva mai bun sau un șef care să te plătească atât de bine, frica te conduce într-un impas. Ai tendința să te concentrezi doar pe lucrurile rele și astfel devine și viața ta. Îți va fi tot mai greu să treci dincolo de linia responsabilă pentru valoarea de sine. Cu greu vei evalua daunele pe care le vor provoca o astfel de atitudine.

7. Îi ierți tot răul
Crezi că acea persoană cu o atitudine negativă față de tine merită iertare. Poate în trecut a avut o copilărie dificilă, relații nereușite, probleme la locul de muncă. Nu crezi că atitudinea acestei persoane față de tine merită să nu mai comunici cu ea.

Cum să recâștigi puterea și respectul față de propria per?

Primul pas spre realizarea acestui scop este să realizezi că meriți respect. Apoi să înțelegi de ce o astfel de atitudine s-a manifestat în mod specific față de tine.

Aceste lucruri te vor face să stabilești anumite limite în interacțiunile cu alți oameni pentru a menține o atmosferă sănătoasă. Întrerupe comunicarea cu persoanele care te înjosesc, care nu te respectă, care au o atitudine rea față de tine. Refuză anumite cereri și servicii și nu mai comunica cu cei care te folosesc în scopurile proprii.

Există mari șanse ca persoana față de care îți vei schimba atitudinea să reacționeze foarte negativ. Dacă vei reuși să păstrezi limita, ea va începe să arate respect față de tine.

Sursa: devorbacutine.eu


About the author

Maya O.

View all posts