totul se întâmplă întotdeauna dintr-un motiv

De ce să credem că totul se întâmplă mereu dintr-un motiv?


Aristotel, celebrul filozof al antichității, credea că totul se întâmplă întotdeauna dintr-un motiv.  Și că fiecare experiență a vieții are ca scop să ne resusciteze și să ne ghideze către cea mai autentică versiune a ființei pe care nu vom putea să ne-o imaginăm vreodată.

Numai că singurul lucru care împiedică buna desfășurare a acestui procedeu este lipsa imaginației.

Atunci, în ce momente pe care le parcurgem înțelegem cine suntem cu adevărat și putem crede că toate lucrurile se petrec cu un anume scop?

 În momentele de luptă?

Fiecare experiență negativă este o perioadă de luptă. Ea poate fi percepută ca o oportunitate de evoluție fenomenală. Ca și omida care devine crisalidă, apoi fluture. Atunci când formarea și evoluția s-au terminat, se poate descoperi metamorfoza lentă care a transformat-o din omidă într-un fluture minunat.

Schimbându-se, și-a luat  zborul cu aripi noi de viață și cu un alt mod de a fi. Așa și noi.

În momentele de vindecare?

Pentru unii poate părea dificil de crezut, dar totul, repet, se întâmplă dintr-un motiv, mai ales în perioada de doliu, de durere, când pierdem pe cineva drag.

La început, nu vedem binecuvântarea în sine, pentru că tot ceea ce simțim este durere profundă. Dar, în aceste perioade goale de viață, noi dobândim înțelepciune și suntem capabili să ne întărim. Cu credința în Cel de Sus o noua forță ne va cuprinde.

Este simplu să înțelegem că fără moarte nu putem aprecia viața și fără tristețe nu putem aprecia iubirea. Cum fără rău, aș adauga, nu putem vedea binele.

În momentele de fericire?

Este de departe cea mai mare descoperire, când totul se potrivește/se asamblează într-o clipă. Este momentul decisiv, momentul în care, după mai multe lupte, avem confirmarea realizării de sine.

În cele din urmă, vedem alegerile inconștiente pe care le-am făcut până acum, vedem  lumina strălucind ca soarele dimineații furișându-se la orizont.

În momentele de haos?

Haosul real nu poate fi haos atâta timp cât implică alegeri. Deși circumstanțele pot părea aleatorii, și știm cu toții acest lucru,  aparențele sunt înșelătoare.

“Pentru cineva care nu știe să citească, literele de pe o singură pagină par să fi fost alese la întâmplare, dar în realitate acestea au fost ordonate cu precizie.” (Deepak Chopra).

Coincidențele și sincronicitățile semnificative pot fi, de asemenea, considerate ca evenimente aleatorii, dar în ochii celui care le descoperă aceste evenimente sunt pline de scopuri și de semnificații.

În momente de reflecții?

Cu timpul, începem să vedem că piesele puzzle-ului se asamblează, că fiecare piesă conține o imagine frumoasă. Fie că vorbim de durere, agitație, lupte și victorii. Toate aceste elemente sunt esențiale pentru a realiza cine suntem acum, în prezent.

Suntem un produs neterminat, mereu în dezvoltare, care face parte integrantă din procesul de învățare și experimentare. Atunci, vom realiza de ce s-a întâmplat așa și nu altfel.

“Nu poți conecta punctele privind înainte, ci doar privind înapoi. Trebuie să ai speranța că punctele se vor conecta la un moment dat în viitorul tău. Trebuie să crezi în ceva, în tupeul tău, destinul tău, viața, karma, orice. Având în vedere că punctele se vor conecta undeva pe parcursul drumului îți va da încredere să-ți urmezi inima chiar dacă te abate de la drumul pe care merg toți. Și asta face toată diferența” (Steve Jobs)

Un articol de Ileana Mlădinoiu


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *