De ce unii bărbați înșală, chiar și atunci când sunt fericiți într-o relație


Deși pare greu de acceptat, chiar și cele mai puternice cupluri nu sunt imune la trădare. Cum poate trăda un bărbat care este fericit alături de femeia dragă? Cum poate trăda o persoană care este îndrăgostită și fericită? În general, din două motive, care uneori pornesc în același timp, alteori nu.

Motivul numărul 1.

De la natură, toți bărbații sunt niște masculi. Natura a înzestrat fiecare bărbat cu un instinct puternic de a fertiliza cât mai multe femei, astfel încât să se nască cât mai mulți urmași. Instinctul este cel care conduce cu gândurile lor, cu acțiunile și aspirațiile lor. Acesta este un motiv pentru care un bărbat poate fi atras fizic de o altă femeie.
Chiar dacă în viața sa deja există o persoană dragă cu care este cu adevărat fericit. El nici măcar nu analizează ce se întâmplă, în capul său apare un comutator care se aprinde automat și care îi zice: „Iată! Ai șansa să lași cât mai mulți urmași pe acest pământ”. Când un bărbat privește cu poftă o altă femeie, acest lucru nu înseamnă neapărat că nu-și mai găsește atractivă actuala parteneră.

Faptul că bărbații fac dragoste fără să simtă dragoste, pentru ei este la fel de natural și ușor, pe când pentru femei este anormal și dificil. Pentru un bărbat, intimitatea fizică nu este sinonimă cu dragostea. Ddimpotrivă, sunt lucruri care nu au vreo legătură. Bineînțeles că bărbații se bucură mai mult de intimitate atunci când simt anumite sentimente pentru amantă.

Dacă sentimentele nu există, ei acceptă și acest scenariu
Prin urmare, emoțiile și sentimentele nu sunt atât de necesare pentru un bărbat pentru ca acesta să poată avea o aventură. Femeile sunt total diferite: pentru ele emoțiile și afecțiunea sunt pe primul plan și înseamnă mai mult decât însăși intimitatea.

De aceea femeia, dacă decide să înșele, cel mai probabil îi lipsește căldura, romantismul și intimitatea în relația în care este la moment. Acestea sunt emoțiile pe care le caută femeia într-o aventură. Prin urmare, atunci când bărbații spun în apărarea lor că a fost doar atracție fizică, fără sentimente, de regulă așa și este. A fost doar instinctul. Bineînțeles, instinctul nu este o scuză pentru o trădare.

Motivul numărul doi.

Mai există un motiv pentru care bărbații trădează și înșală. Chiar și atunci când iubesc și sunt fericiți în relația în care sunt. Bărbaților, ca și femeilor de altfel, le poate lipsi ceva într-o relație: atenție și căldură. Nu este adevărat că, dacă sunt bărbați, nu au nevoie de mângâiere și atenție.

Faptul că ascund acest lucru și se rușinează de ceea ce simt nu înseamnă deloc că nu ar avea și ei nevoie de așa ceva. Prin urmare, dacă ei nu pot rezolva o problemă care persistă de mai mult timp în relația lor, atunci, mai devreme sau mai târziu renunță. Ceea ce nu au găsit acasă, găsesc în altă parte.

În acest caz, bărbații nu caută iubirea, pentru că o are deja cu partenera sa, dar caută un fel de piese de schimb. Poate că îi lipsesc unele manifestări de tandrețe, de sinceritate, iar uneori doar comunicarea. Altora le lipsește tensiunea, pasiunea, care cu trecerea timpului a devenit tot mai monotonă în relație.

Atunci ei decid să meargă la o vânătoare de aventuri.

Romantismul dispare în cele mai multe relații odată cu trecerea vremii: apar copiii, problemele, oboseala, problemele în dormitor. Bărbații încep să se gândească că ar fi vremea să guste aceste plăceri cu altcineva, iar acest lucru să nu le afecteze în nici un fel dragostea și relația.

Dacă aceste lucruri sunt cauzele trădării, atunci automat se schimbă și atitudinea unui om față de subiectul pasiunii sale. Pentru bărbat, amanta deja devine o pradă, nu o oarecare femeie. De îndată ce o cucerește, de regulă își pierde interesul și pleacă. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna! Există riscul să se îndrăgostească de amanta sa și să înceapă să planifice un nou viitor cu ea.
Poate acest lucru se datorează faptului că a găsit, în cele din urmă, ceea ce îi lipsea la relația actuală. Cel mai probabil, relația cu femeia iubită a ajuns să fie blocată la un moment dat și nimeni nu a făcut nimic la timp pentru a o remedia. De aceea noile relații cu amantele par să funcționeze din prima, pentru că par a fi corecte și ideale.

Oare bărbatul este mai fericit în noua sa „relație”?
Ce se va întâmpla peste o lună? Peste un an? O nouă legătură, mai devreme sau mai târziu, va aduce aceleași neplăceri, aceleași probleme, aceeași lipsă de atenție.
Există o singură soluție: comunicarea. În primul rând, femeia să încerce să înțeleagă ce a cauzat această trădare. Îi lipsește cu adevărat ceva în relație sau vrea să fie cu o altă femeie? Da, o astfel de comunicare nu este atât de ușoară și simplă și nu vine cu garanția că partenerul va răspunde sincer. De aceea, este foarte important să fie ales un moment convenabil pentru această conversație, să nu fie aduse învinuiri, umilințe sau acuzații.

Sarcina femeii este să încerce să înțeleagă, să ajute bărbatul să-și deschidă sufletul. Poate aveți nevoie în relația voastră de noi experimente? Este posibil să vorbești pentru prima oară cu voce tare despre astfel de lucruri. Această discuție îți va aduce claritate în relație, vei afla răspunsul și împreună veți găsi un compromis rezonabil.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts