Despre oameni aroganți cu care îți pierzi în zadar timpul


Acei oameni care se consideră a fi întotdeauna corecți și cei mai buni sunt doar o pierdere de timp și energie. Este vorba despre umanitate, adică lipsa mândriei și a aroganței.

În lumea oamenilor care tind mereu să obțină puterea și o poziție cât mai favorabilă în societate, comunicarea cu cei care știu să-și recunoască greșelile se simte ca o gură de aer proaspăt. Oamenii care știu să-și ceară scuze, chiar dacă necesită să treacă peste propriul orgoliu, vor câștiga imediat respectul celorlalți.

Într-adevăr, persoanele care urmăresc perfecționismul demonstrează în mod clar imperfecțiunea lor, deoarece nu există oameni ideali. Iar atunci când cineva neagă acest lucru nu face decât să agraveze situația. Astfel de oameni sunt peste tot: ar putea fi un coleg de muncă, un atlet în sala de sport sau chiar o rudă care niciodată nu-și recunoaște greșelile.

Dacă o persoană nu coboară cu picioarele pe pământ, atunci într-o viitoare relație mereu va fi bântuit de probleme. Între aroganță și încrederea în sine există o linie foarte fină. O persoană poate avea încredere în sine, fără a umili pe cineva, fără a căuta faima și fără a transfera vina sa pe altcineva.

În această lume nimeni nu este mai bun decât alții

Ceea ce separă oamenii buni de cei răi este recunoașterea faptului că fiecare merită respect. Da, există situații cu care nu putem fi de acord și putem începe să ne certăm. Dar, în loc să distrugem adversarul, ar fi mai bine să recunoaștem că am greșit.

Să căutăm modalitățile de a rezolva problema împreună. Noi nu ar trebui să ne întrerupem, ci să ne ascultăm unii pe alții, să vorbim pe rând. Și înainte de a condamna pe cineva, să încercăm să înțelegem punctul de vedere al altcuiva.

Să punem empatia pe primul plan este smerenie, nu deșertăciune. Să încercăm să învățăm unii de la alții, dar și de la noi înșine, fără a presupune niciodată că doar viziunea noastră este cea corectă. Iar dacă o persoană se comportă cu noi cu aroganță, o putem îndepărta din viața noastră.

Putem să ne limităm doar la oamenii care aduc lumină în viața noastră.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts