retete altfel

Din seria gastrocomicelor – Supe și creme de zarzavat pregătite altfel de cum știați!


Mai întâi trebuie sa țineți cont de:

1.Indicații: respectatați întrutotul indicațiile;

2.Contraindicații: respectați întrutotul containdicațiile;

3.Bucătăria poate fi de mai multe feluri: națională, în comun, internațională și transformată;

4.Tot chichirezul mâncării stă nu în gust, ci în calorii. Astfel, găsiți fier, pe care puteți să-l predați la fier vechi, în gălbenușul de ou, spanac, cireșe, fasole (faceți un mixtum compositum din toate acestea și v-ați asigurat de fier). Salvarea răspunde la 061, dar când vine nu se știe;

5.Bucătăria trebuie ținută în ordine și disciplină.

Feluri de supe srecurate și creme de legume și zarzavat

Supa strecurată: se iau 2 morcovi, 2 păstârnaci, 1 țelină, 2 cepe, ¼ de varză albă, 4 cartofi, sare. Toate astea se trec prin sită cu forța. După aceea vă ungeți o felie de pâine cu unt și așteptați să vă calmați.

Supă-cremă de fasole uscată: trebuie sa avem fasole. Uscată. Se pune în apă rece și se așteaptă să fiarbă. Dacă nu se fierbe, se încălzește apa până dă afară. Se pune fasolea înapoi. Dar întâi se usucă cu feonul, ca să fie iar uscată.
Se scurge. Se pune iar în apă, iar se fierbe, iar se scurge. Se repetă operația de o sută de ori până fasolea ajunge fleașcă. Se stoarce, ca să fie din nou uscată și o lăsăm pe masă, să mai dea câteva clocote, așa de-al dracului.

Supă-cremă de praz: Luați praz. Tăiați-l bucăți, nu vă gândiți la nimeni în clipa aceea, înnăbușiți-l, eventual cu perna. Dacă mai rămâne ceva puneți lapte, unt, margarină, sare, smântână și tot acest conținut aruncați-l la gunoi, să moară pisicile din bloc.

Supă-cremă de țelină: Se fierb ceapă și țelină în același vas. Cartofii se pun mult mai tărziu, după miezul nopții. Se trec toate prin sită, după care vă culcați ca să puteți să ajungeți la timp la serviciu. Se mai dă un clocot, în somn.

Sigur că avem de-a face cu preparate speciale, așa cum le-a conceput în stilul său caracteristic, plin de umor, scritorul Cornel Udrea, mai actual ca oricând. Dacă aveți de gând să le puneți în practică, atenție la numarul de telefon al Ambulanței, ca să nu sunați aiurea!

Un articol de Ileana Mlădinoiu


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns