dulceață de gutui

Dulceață de gutui fără conservanți. Este sănătate curată!


Oare ce gust au clătitele cu dulceață de gutui? Nu veți putea ști, dacă nu veți încerca! Iar primul pas este să faceți o minunată dulceață de gutui, după o rețetă unică. Și bineînțeles, fără conservanți!

Mod de preparare:

1 kg fructe curățate, fără sâmburi, 1 kg zahăr, 1 cană cu apă, 1 lămâie. Curățați bine gutuile și tăiați cubulețe, sau dacă doriți, le puteți da pe răzătoare.

Puneți la fiert apa și zahărul, iar când siropul este gata, adăugați gutuile și sucul de lămâie și lăsați să fiarbă. Atenție! Puteți ști dacă siropul e fiert, luând puțin între două degete.

Dacă se întinde, e totul în regulă. Aveți grijă să luați mereu spuma și ștergeți marginile vasului, ca să nu se lipească. Pentru a vă da seama dacă dulceața începe să se lege, puneți puțin pe o farfurioară.

Când observați că ajunge la consistența pe care o doriți, opriți focul și turnați dulceața fierbinte în borcanele curate și uscate în prealabil. Lăsați până a doua zi, când le etichetați și le depozitați în cămară.

Pont!

Dulceața fierbe în jur de 40 de minute din momentul în care a dat în clocot. Dacă o veți fierbe mai mult, veți observa că devine închisă la culoare. Nu uitați niciodată să sterilizați borcanele înainte de a pune dulceața. Pentru o savoare în plus, puteți adăuga în dulceață vanilie, anason, ghimbir, scorțișoară sau nucă tăiată bucățele.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns