Facebook Messenger, în centrul unei controverse. Cum știi dacă aplicația permite oricui să te asculte prin intermediul telefonului


Problemele de securitate au stârnit multe polemici pe internet de-a lungul timpului, iar acum mai mulți utilizatori de telefoane inteligente se plâng pe rețelele sociale că terminalele lor ascultă tot timpul ce fac și transmit datele către Google și Facebook.

Mai mulți utilizatori de smartphone-uri s-au plâns pe rețelele sociale că telefoanele le sunt ascultate. Ulterior, experții în securitate au identificat un bug din platforma Facebook Messenger, care putea fi folosit pentru a te spiona. Mai exact, oricine te putea suna pe Facebook Messenger și putea să oblige aplicația să răspundă, putea apoi să asculte tot ce faci.

Acest bug a fost descoperit de Natalie Silvanovich, un cercetător cunoscut în domeniul securității cibernetice. Mai exact, ea a identificat un contact din lista de Facebook Messenger care genera trimiterea unui mesaj specific în căsuța de chat, care ulterior obliga aplicația să răspundă la apel fără ca utilizatorul să apese pe butonul de răspuns.

Astfel, cel care era apelat putea fi ascultat fără să știe, doar pentru că avea Facebook Messenger instalat pe telefon.

Citește și: Pericolul din spatele WhatsApp. Ce trebuie să știi despre setările care pot facilita ”munca” hackerilor

În ciuda faptului că această problemă a fost soluționată de către experții Facebook, pentru a nu risca să te expui vreunui pericol, ar fi bine să verifici manual pe Google Play Store ori App Store dacă actualizările sunt disponibile.

Sursa: digiworld


About the author

Maya O.

View all posts