Felul în care oamenii se poartă cu tine reprezintă atitudinea lor față de propria persoană


Se spune că nenorocirea întotdeauna caută companie. Dacă oamenii nu se simt fericiți, indiferent de felul în care ascund acest lucru, vor găsi o modalitate de a-i supăra pe ceilalți. Modul în care oamenii se raportează la ceilalți este o reflectare directă a modului în care relaționează cu ei înșiși.

Dacă atitudinea lor față de ceilalți este plină de respect, bunătate, atunci ei așa și sunt în realitate. Buni, respectuoși, amabili, plini de compasiune față de ei înșiși.

Dacă comportamentul oamenilor este radical opus, atunci, în adâncurile sufletelor lor, ei sunt nemulțumiți de gândurile lor, de acțiunile lor, dar și de viață în general. Anume așa sunt persoanele narcisiste, deși în aparență sunt încrezători și perfecți.

De fapt, prin acest comportament, ei încearcă să compenseze încrederea în sine, dar și sentimentul de stimă de sine scăzută. Iar uneori, ei se simt atât de încrezători, încât încep să creadă ei înșiși în propria lor irezistibilitate.

Oamenii care nu se simt fericiți, mereu caută modalități să îi facă și pe cei din jur să nu se bucure de toate lucrurile frumoase. Ei nu devin mai buni sau mai împliniți prin acest fapt, dar astfel simt nevoia să se hrănească cu tristețea și durerea altcuiva.
Dacă o astfel de persoană aduce învinuiri unei alte persoane că ar fi cam grasă, iar acea persoană s-ar simți jignită, ei vor arăta nedumerire. De fapt, în interiorul lor, ei se simt îngrijorați de propria greutate. Nu se simt siguri în propriile forțe și în ei înșiși.
Încearcă să compenseze aceste frici cu suferința cuiva
Orice persoană poate avea o dispoziție proastă. Se poate purta grosolan cu cineva. Acest lucru este normal, mai ales dacă a avut o zi grea la serviciu sau s-a despărțit de cineva drag. Dar, atunci când își dă seama de comportamentul său, își cere imediat scuze.
Oamenii care în inima lor nu păstrează căldura, nu iubesc. Nu se acceptă pe sine, întotdeauna sunt supărați, nemulțumiți și agresivi. Ei văd răutate și invidie în toată lumea din jurul lor. Uneori, ai impresia că ei intenționat își fac planuri și provoacă situații de jenă, de ceartă cu cei din jur și mereu te vor pune într-o lumină proastă.

Deci, modul în care o persoană te tratează spune multe despre modul în care se tratează pe sine. Oamenii care niciodată nu manifestă căldură sau compasiune nu au cum să se iubească pe sine. Cine nu se iubește pe sine nu poate iubi nici pe cei din jur.
Dacă simți că cineva te tratează urât, că are o atitudine negativă față de tine, nu coborî la nivelul acestor persoane. Fii mereu mai presus de asta: ridică-te și pleacă. Nu pierde timp și nervi cu încercarea de a schimba caracterul unei astfel de persoane. Va fi în zadar.
Există atât de mulți oameni vrednici în această lume care îți vor aduce bucurie și liniște. Alături de ei merită să fii.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts