Piatra specifică

Fiecare țară are piatra sa sacră…


Folosirea cristalelor se spune că a început chiar în Atlantida și Lemuria, cele două civilizații dispărute fără urmă.

Potrivit legendei, oamenii se puteau strânge în jurul unui cristal și prin concentrare, puteau anula gravitația pietrelor masive ridicându-le la înălțimea dorită fără alt efort.

De asemenea, vracii vremii cunoșteau tot cu ajutorul cristalelor canalele corpului energetic al omului și trasmiteau celulelor informația de vindecare. Mai târziu, fiecare țară a început să aibă piatra sa sacră.

Tibetul preferă turcoazul

China se lăuda cu jadul, Persia folosea agatul ca să descopere comori iar Tibetul se bucura de turcoaz, despre care se spunea că-și schimbă culoarea după starea sufletească a celui care o purta și se spărgea din senin, când stăpânul trecea în neființă.

Despre egipteni se spune că au investit cristalele cu puteri magice. De altfel, piramida lui Keops se crede că ar fi avut în vârf un cristal, iar fețele colosului ar fi fost acoperite cu dale de porfir, o rocă care asigura protecția mormântului. Și până în ziua de astăzi s-a păstrat blestemul faronilor care spune că acela care va tulbura liniștea faraonilor, își va găsi sfârșitul.

Cum se poartă

De mii de ani, cristalele au fost purtate și ca bijuterii pentru că ajută la stabilitatea emoțională și echilibrul psihic. Purtate la mâna dreaptă, cristalele eliberează de orice energie negativă și transmit energie benefică spre alte persoane, în timp ce puse la mâna stângă asigură protecție și energizează organismul.

Despre ametist se spune că întărește voința celui care îl poartă și apără purtătorul de farmece, hematitul conferă bună dispoziție și protejează organismul de energiile de joasă vibrație, acvamarinul asigură o mai bună comunicare cu cei din jur, citrinul atrage încrederea și prosperitatea, în timp ce cristalul de cuarț întărește comunicarea cu subconștientul și se utilizează chiar și la vizualizarea viitorului.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts