Vremea în următoarele zile

Frig și ninsori pentru perioada următoare!


Se pare ca frigul se mentine in toata tara, apoi vor veni si ninsorile.

Meteorologii anunta ca, in tara, vremea va fi rece, geroasa local in regiunile intracarpatice; temperaturile minime se vor incadra in general intre -13 si -3 grade.

Cerul va deveni treptat variabil in vest si nord-vest, dar va prezenta innorari in rest si temporar va ninge in zonele montane, pe arii relativ extinse in sud si est si local in centrul teritoriului.

Ninsorile vor fi in general slabe, exceptand zona Carpatilor Meridionali si jumatatea de vest a Munteniei, unde, pe spatii mici va ninge moderat cantitativ cu depunere de strat nou de zapada in medie de 6…10 cm.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in special pe creste unde va viscoli ninsoarea, iar temporar si in regiunile estice si sud-estice si local in cele de vest si de sud-vest, determinand izolat si trecator transport de zapada.

Miercuri vremea va deveni in general inchisa. Temporar se vor semnala precipitatii, pe arii restranse insemnate cantitativ, ziua mai ales in jumatatea de vest, iar noaptea si in restul teritoriului.

Vor predomina ninsorile, exceptand regiunile sud-estice unde precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ploaie, favorizand producerea de polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare pe crestele montane si in sud-estul teritoriului.

Temperatura aerului va creste semnificativ fata de intervalul precedent si se va apropia de normalul perioadei, astfel incat se vor inregistra maxime cuprinse intre -3 si 6 grade, cu cele mai mari valori pe litoral si minime ce se vor situa, in general, intre -7 si 2 grade.

De joi, pana duminica, vremea se va mentine in general inchisa si temporar vor fi precipitatii in regiunile vestice, nordice, centrale si estice si pe arii restranse in rest.

Va ninge, iar in special in regiunile sud-estice vor fi precipitatii si sub forma de ploaie si lapovita. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare, pe arii restranse in sudul si estul tarii, precum si pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 6 grade, iar cele minime intre -8 si 0 grade.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts