Cum scapi de gheata de pe masina

IARNA – Cum se dezgheață și dezaburesc mai repede geamurile de la mașină!


Cateva trucuri verificate vor face ca lucrurile sa mearga mult mai repede.

Cum se dezgheata si dezaburesc mai repede geamurile?

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta la gasirea solutiei optime pentru dezghetarea geamurilor de la masina, in timp util, informează realitatea.net.

Gheata de pe parbriz incepe sa fie o problema, desi gradele mult sub zero inca nu s-au inregistrat in toata tara. Daca uneltele speciale sunt o necesitate, mai ales pentru perioadele in care ninge abundent, un truc simplu este de ajutor atunci cand pojghita de gheata reprezinta o problema.

Cei patiti atrag atentia ca apa calda folosita pentru eliminarea ghetii va poate costa un parbriz nou, in timp ce lichidul pentru curatarea parbrizului inadecvat sezonului rece nu face decat sa aduca o noua pojghita pe suprafata pe care speram sa o curatam.

De asemenea, periculoase pot fi si husele care se lipesc de masina pe inghet si care pot afecta vopseaua. Ce am putea folosi, daca in spray-uri si alte produse eficiente, dar scumpe, in anumite cazuri, nu ne permitem sa investim.

O solutie preparata din 2/3 alcool sanitar si o treime apa, la care adaugam si o cantitate mica de detergent de vase, totul amestecat intr-un recipient cu pulverizator, este un truc foarte eficient, spun soferii.

O alta problema o intampina soferii in interior, cand dezaburirea necesita timp, iar instalatia masinii fie nu este curatata, asa cum a recomandat mecanicul, fie masina nu are toate dotarile pe care ni le-am dori. Aproape orice sofer stie ca umezeala din interior cauzeaza aburirea, doar ca nimeni nu va fi dispus sa circule cu geamurile lasate, astfel incat de afara sa patrunda aer uscat. In acest caz de folos va fi un saculet pe care il putem usor improviza si pe care sa il pozitionam chiar pe bordul masinii.

In saculet vom pune nisip special pentru litiera pisicii, care atrage umezeala si al carui efect se observa in cateva zile. Grija pentru a elimina, pe cat posibil, zapada adusa pe haine sau pe incaltari in masina, care se topeste si, in cele din urma, se evapora din cauza caldurii, ne-ar putea de asemenea ajuta.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts