iata ce se intampla cu organsimul tau cand faci dus seara

Iată ce se întâmplă în organismul tău, când faci duș seara!


Duș seara – Cine nu adoră să facă un duș fierbinte după ce a lucrat o zi lungă? În timp ce ideea pare a fi plăcută de majoritatea, unii optează pentru un duș de dimineață, un ritual care poate fi la fel de răcoritor, însă acesta nu vine la pachet cu toate avantajele dușului de seară. Și, pentru a te surprinde și mai tare, află că dușul de seară trebuie să fie efectuat exact la momentul potrivit, pentru ca recompensele să fie culese.

Încă ești confuz? Să îți explic…

Dr. Dianne Augelli, de la Centrul pentru Medicina Somnului, în cadrul Centrului Medical din New York, Presbyterian / Weill Cornell, subliniază câteva studii care afirmă că dușul înainte de culcare poate face multe lucruri bune, pentru organismul tău. Ajută la îmbunătățirea calității somnului și la relaxarea generală.

“Nu dorești să îți fie cald înainte de culcare?”, “Dacă temperatura corporală scade, înseamnă că a venit momentul să mergem la culcare.” spune dr. Augelli

Deci, dacă ai fost atent, vei fi surprins de faptul că supunându-te unui duș fierbinte, chiar înainte de a merge în pat, ar putea, de fapt, să te trezească. Acest lucru se datorează faptului că temperatura corpului este unul dintre factorii cheie care dictează ritmul circadian, un proces biologic care comunică întregului organism dacă ești obosit.

Din fericire, există cu siguranță o modalitate de a face ca dușul fierbinte să se transforme într-o baie de lux. Tot ce trebuie să faci este să mergi la duș cu o oră și jumătate înainte de culcare. Acest lucru oferă corpului tău oportunități ample de a se răcori, astfel încât să poți obține somnul de noapte odihnitor, pe care îl meriți.

Și, odată ce te afli înfășurat în cearșaf, poți beneficia de aporturi importante pe parcursul somnului de noapte, cum ar fi calitatea îmbunătățită, menționată anterior, precum și unele beneficii fizice chiar neașteptate.

Fie că îți vine sau nu să crezi, expresia “somn de frumusețe” are un sens mai variat decât ai fi crezut. Desigur, somnul de care ai nevoie, oferă ochi luminoși, mai puține cearcăne și, potrivit cercetărilor realizate de Fundația Național Sleep, dacă faci un duș fierbinte atunci când ești obosit sau înainte cu o oră și jumătate de culcare, cremele și tratamentele de înfrumusețare vor intra mult mai bine în piele.

Spălarea feței în timp ce te afli în duș înainte de culcare, poate ajuta cremele hidratante, de noapte, să funcționeze mai bine decât dacă se aplică doar pe pielea curată, spălată normal. În plus, studiile au arătat că acest duș fierbinte îți poate, de asemenea, curăța pielea, reducând eventualele erupții de la nivelul pielii, oprind chiar și formarea ridurilor.

Acum, este important să reții că dușul de dimineață are și el avantajele sale; acesta îți poate stimula starea de spirit și îți poate oferi mai multă energie pe parcursul zilei.

Tu în ce perioadă din zi faci duș?


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns