Jurnalul tău zilnic

În 2019, bifează un jurnal zilnic, îți va fi de mare ajutor!


Dacă ai ceva ce îți dorești, cum ar fi “Vreau să fiu în formă, în următoarele 12 luni” sau “Îmi voi scrie prima carte în 2019!” ai nevoie și de sorți de izbândă, pentru a duce la îndeplinirea planului.

Cea mai bună modalitate de a realiza astfel de scopuri, am descoperit, este să construiești mici ritualuri zilnice, pe care le vei practica cel puțin în fiecare zi, în care ești fizic capabil.

Un mic ritual zilnic este o practică pe care o consideri specială, o activitate care nu trebuie tratată cu superficialitate, pe care o prioritizezi și o delimitezi de restul rutinei.

Este ceva în fața căreia te predai din proprie inițiativă, fără a-ți permite să respingi părțile care nu-ți plac, ci să mergi mai departe și să obții o experiență completă, pentru o scurtă perioadă de timp, în fiecare zi.

Și, bineînțeles, micile progrese pe care le faci în fiecare zi, duc la ceva măreț, căci îți vor schimba traiectoria vieții.

Un exemplu ar putea fi, un ritual prin care scrii zilnic, timp de 10 minute, tot ceea ce ai de gând să realizezi în acea zi. Cel mai bun moment este după micul dejun, când îți servești cafeaua, fără să te lași întrerupr de altce activități, cum ar fi navigatul pe internet.

Când ai o intenție clară, setează un cronometru și dă frâu liber scrisului, fără a-ți permite să treci la alte sarcini, până când cronometrul nu s-a epuizat.

Jurnalizarea este un instrument inestimabil pentru auto-reflecție și auto-îmbunătățire.

Chiar și vedete precum Lady Gaga, Oprah sau Eminem țin un jurnal zilnic.

Oamenii de succes din întreaga lume, cei care au experiență constantă în viața lor pozitivă, reflectă zilnic și învață din experiențele lor de viață.

Și, adesea, folosesc un fel de jurnal pentru a realiza acest lucru.

Inutil să spun, am învățat calea grea, dar nu trebuie.

Iată câteva capitole, pe care jurnalul tău ar trebui să le conțină!

Lecția învățată

Nu ești aceeași persoană care ai fost acum un an, acum o lună sau acum o săptămână. Întotdeauna evoluezi. Experiențele nu se opresc. Asta e viața. Și experiențele care par atât de grele, atunci când treci prin ele, sunt cele pe care le vei privi din nou cu recunoștință, pentru cât de departe te-au dus.

Care este cea mai grea lecție pe care ai învățat-o în ultimul an, dar căreia îi ești recunoscător?

Ce trebuie să lași în urmă

Dacă nu vă permiteți să vă mișcați dincolo de ceea ce s-a întâmplat, ceea ce s-a spus, ceea ce s-a simțit, vă veți uita la prezentul și viitorul vostru prin aceeași lentilă murdară și nimic nu va putea să vă concentreze judecata încețoșată.

Realizați acest lucru.

Ceea ce faceți acum are mai multă importanță decât ceea ce s-a întâmplat ieri.

Care este realitatea neschimbată, pe care încă o mai susțineți? Ce puteți face, acum, pentru a vă ușura mintea în acceptarea acestei realități?

Zona de confort și escapada

Atunci când o floare nu înflorește în mod corespunzător, remediezi mediul în care aceasta crește, nu arunci floarea. Același lucru este valabil și pentru tine. Nu te poți vindeca în același mediu în care te-ai îmbolnăvit. Realizează acest lucru, respectă-l și fă tot ce este mai bun pentru a te înconjura cu oameni și situații care te împing să fie cel mai bun. Mai puțină dramă, mai puțină mizerie. Vibrații și intenții mai înalte, în interior și în exterior.

Cum te-a afectat recent mediul în care ai acționat?

Ai răbdare cu progresul

Nimic nu se întâmplă peste noapte. Progresul real necesită timp. Nu renunța pentru că nu poți vedea, încă, rezultatele muncii tale. Poate dura luni de concentrare și dedicare pentru a obține rezultate pe care le poți vedea de fapt. Trebuie să crezi chiar și atunci când rezultatele imediate sunt invizibile pentru ochii tăi.

Ce ai realizat de curând și părea imposibil în trecut?

Acceptă lupta

Viața nu dorește să îți provoacedurere, vrea să crești și să evoluezi. Luptele repetate nu sunt pedepse, sunt ocazii de a demonstra puterea și progresul. Oricine poate vorbi despre cât de puternic este, dar viața vrea ca tu să o dovedești. Dovedește că ești pregătit să ajungi la alt nivel!

Asupra ce ești pregătit să te ridici în 2019?

Nu poți controla sentimentele altora

Nu poți controla ce simt alte persoane sau cum îți primesc energia. Tot ceea ce faci sau spui devine filtrat printr-o mentalitate ocupată de tot ce trece prin momentul respectiv, ceea ce nu are nimic de-a face cu tine. Continuă să faci lucrurile cu cât mai multă dragoste posibilă.

Cum te-ai descurcat și ce ai învățat dintr-o astfel de experiență, recent?

Când trag linie?

Va veni un moment în care crezi că este gata totul, s-a încheiat … ai ajuns la sfârșitul drumului. Aceasta este linia de start, de fapt. Fii umil. Fii învățat. Lumea este mai mare decât părerea ta despre Lume. Există întotdeauna loc pentru o nouă idee, un nou pas … un nou început.

Ce înseamnă “un nou început “, pentru tine, acum?


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts