Cum arată relația modernă

În relațiile moderne, ne schimbăm literalmente în fiecare zi!


Acest tip de trădare poate face mult mai mult rău, mai rău chiar decât a fi înșelat.  

6:00, ceasul alarmei sună.

Deschizi ochii, începi o nouă zi. Întâlniri, apeluri, termene.

De ce avem atât de multe lucruri de făcut, tot timpul, dar nu avem timp să facem nimic?

Iei telefonul, citești în graba mesajele, în timp ce mergi la duș, pe jumătate adormit. Știind că partenerul nu s-a trezit încă, îi trimiți un mesaj: “Bună dimineața, iubitule. Sper că ai o zi minunată.”

Acest mesaj reamintește de două lucruri: vrei ca el să știe că te gândești la el dimineața și, cel mai important, trebuie să înțeleagă că, indiferent cât de ocupată este ziua ta, este pe primul loc pentru tine.

Apoi intri pe Instagram sau pe Facebook, uitându-te la viața “prietenilor tăi” și poate, poate, trimiți un mesaj unui prieten.

Relațiile moderne nu au o direcție. Oamenii “se întâlnesc”, dar ce înseamnă asta astăzi?

Ceva lipsește. De ce au devenit relațiile ceea ce sunt azi?

Relațiile se bazează pe comunicare. Emoțiile noastre cele mai intime sunt stocate doar pentru persoana pe care o iubim, de ce să nu le arătăm?

Acceptăm atâtea lucruri inacceptabile: stai la masă cu telefonul în mână, discuți prin corespondență, postezi pe rețeaua de socializare în fiecare minut al vieții tale.

Societatea a adoptat deja o relație în care ne schimbăm în fiecare zi.

Dacă vă gândiți la trădare în sensul tradițional, atunci acesta este o situație intimă în care iubitul tău se conectează cu alta, în timp ce încă îl iubești și îl îngrijești. Și când vei afla despre asta, toată încrederea este distrusă.

Dar gândește-te așa:

În dicționar, termenul de “adulter” se înțelege prin “privarea de ceva valoros prin înșelăciune”. 

Desigur, este trădare și poate fi cel mai dureros lucru. Dar te-ai gândit vreodată la ceea ce faci în fiecare zi?

Partenerii noștri ne privează de comunicare, atenție, pasiune, intimitate și chiar iubire. Și noi îi lipsim pe ei. De ce tolerăm, de ce a devenit acceptabil?

Acest tip de trădare face mai mult rău decât orice altă înșelăciune

Îți dai inima altei persoane, il iubesti cu toate firele sufletului tău, dar trebuie sa-i ceri atenție. Stați și urmăriți cum această persoană scrie postări despre lucruri inutile sau postează o fotografie, doar pentru ca alții să comenteze.

Tu nu faci la fel?

Fă un efort. Trebuie să fim copii atunci când vine vorba de dragoste. Trebuie să fim vulnerabili și liberi. Și acest lucru nu poate fi atunci când suntem ocupați cu detaliile vieții altora, pe rețelele socializare.

Apreciază-ți relația, arată-i ce înseamnă pentru tine. Dar, cel mai important, ține telefonul la distanță și îngrijește-l pe cel care este în fața ta.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts