Încălziți-vă casa economic


Chiar dacă zilele de toamnă sunt încă calde, nopțile sunt din ce în ce mai friguroase, așa că trebuie să găsim cea mai bună modalitate de a ne încălzi locuințele. Și dacă o facem și cât se poate de economic, atunci e cu atât mai bine.

Folosiți pompe de căldură

Specialiștii spun că folosind pompele de căldură, factura lunară scade de patru până la cinci ori. O soluție ideală pentru încălzit este și folosirea centralei pentru care aveți combustibil. Și acesta trebuie să fie din producția agricolă. De aceea, puteți transforma paiele în peleți sau puteți să ardeți resturi vegetale. O altă modalitate de încălzire care, de asemenea, scade cu 50% costul facturilor pentru iarnă sunt panourile radiante, care funcționează și fără nici un fel de zgomot și totodată păstrează și oxigenul din încăpere.

Mai mult decât atât, nu produc nici un fel de gaze toxice. O altă soluție demnă de luat în seamă sunt panourile solare subvenționate de stat. La început sunt costuri mai mari, însă cu timpul totul se amortizează și veți fi extrem de mulțumiți. Chiar și așa, nu uitați să vă izolați pereții, atât la interior cât și la exterior, iar materialul cel mai bun rămâne, spun specialiștii, polistirenul. iar atunci când soarele e sus pe cer, să-l lăsați să pătrundă în casă. (C.L.)


About the author

Maya O.

View all posts